XVI mokinių prezidento inauguracija @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

XVI mokinių prezidento inauguracija

Kategorija: Renginiai

Paskelbus naujojo mokyklos prezidento rinkimus, iki sausio 18 d. kandidatų prašymus pateikė trys merginos: Edita Balbošovaitė (Ia), Neringa Prušinskytė (IIa) ir Gabija Kalinauskytė (IIIc). Per kitą savaitę kandidatės pristatė savo programas gimnazijos bendruomenei, matėme jų plakatus gimnazijos koridoriuose, nuotraukas socialinėse erdvėse su komandų nariais ir kandidačių tikslais. Sausio 29-ąją skaitykloje vyko debatai, kur merginos pristatė savo komandos sudėtį, veiklos planą ir savo sugebėjimus. Turėjome galimybę paklausti ir sužinoti viską, kas būtina norint teisingai išrinkti naująjį mokinių prezidentą. Nespėjusieji į debatus turėjo puikią galimybę vasario 3-ąją užduoti rūpimus klausimus kandidatėms internetu.

Vasario 5-ąją įvyko mokyklos prezidento rinkimai. Rinkimų komisija, kurią sudarė Gabija Preimontaitė, Vaiva Siriūtė, Gerda Skabickaitė, Tomas Vargalis, Vilmantas Dabševičius, Monika Radavičiūtė ir Aistė Bukinaitė, padedama etikos mokytojos Vilmos Žutautienės, užtikrino, kad rinkimai vyktų sklandžiai ir sąžiningai. Iš viso balsavo 290 „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės narių, balsadėžėje rastas 281 galiojantis biuletenis. Už Ic klasės mokinę Editą Balbošiovaitę balsavo 22,4 % rinkėjų, už antrokę Neringą Prušinskytę – 9,7%, o už naująją mokyklos prezidentę, IIIc klasės mokinę Gabiją Kalinauskytę – net 65,2% visų rinkėjų.

Vasario 15-ąją minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną tradiciškai vyko ir naujojo mokinių prezidento inauguracija. Sugiedojus valstybės bei gimnazijos himnus sveikinimo žodžiais šventę pradėjo Snieguolė Pleinytė (IIIc), Dovydas Petrulionis (IVb) ir Akvilė Jonuškevičiūtė (Ia). Kadenciją baigęs mokinių prezidentas Paulius Kačinskas (IVa) pristatė savo nuveiktų darbų ataskaitą bei nuoširdžiai padėkojo savo komandai. Rinkimų komisijos pirmininkei Gabijai Preimontaitei pristačius rinkimų ataskaitą, vyko iškilmingas mokinių prezidento priesaikos priėmimas. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, gimnazijos tarybos narys Almantas Lukavičius, naujosios mokinių prezidentės artimieji bei klasės draugai. Sveikiname naująją mokyklos prezidentę ir linkime lengvo darbo einant sunkias pareigas!

Mokinių prezidento rinkimų komisijos pirmininkė, IVa klasės mokinė Gabija Preimontaitė