Mokinių stovykloje „Profesijų pasaulyje“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mokinių stovykloje „Profesijų pasaulyje“

Kategorija: Informacija

Rugsėjo 20-21 dienomis mes, penki „Džiugo“ gimnazistai, su anglų kalbos mokytoja Indre Benikiene išvykome į Vilnių, kur dalyvavome Švietimo mainų paramos fondo organizuotoje stovykloje „Profesijų pasaulyje“.

Pirmoji profesija, su kuria susipažinome, buvo sporto trenerio profesija. Apie ją papasakojo ir leido praktiškai išbandyti Margarita Čiuplytė, Lietuvos sportininkė karatistė, vaikų, moterų ir merginų trenerė, pasaulio ir Europos čempionė, daugkartinė Lietuvos kiokušin karatė vaikų, jaunučių, jaunimo ir suaugusių varžybų prizininkė ir čempionė. Jos padrąsinti supratome, kad niekada nevėlu siekti savo svajonės ir ieškoti tinkančios profesijos.

Aktyviai pasportavę persikėlėme į stalo žaidimų ir virtualios realybės bendruomenės RIKIS ir VROOM paruoštą užsiėmimą. Įsitikinome, kad stalo žaidimai taip pat padeda suprasti, kokia profesija labiausiai tinka. Po sočių pietų mus pasitiko Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos atstovas ir kinologai su savo augintiniais. Jie papasakojo apie unikalią, įdomią ir daug kantrybės reikalaujančią kinologo profesiją. O jų augintiniai pademonstravo besąlygišką paklusnumą ir puikaus bendradarbiavimo įgūdžius. Vėliau Ignas Bautrėnas, „manoMUZIKA.lt“ blogeris ir DJ, stovyklautojams papasakojo apie savo karjerą, paragino nebijoti kurti ir pakvietė visus į smagią diskoteką.

Antroji diena prasidėjo pažintimi su skautų organizacijos atstovu. Jis supažindino su skautų organizacijos veikla, istorija bei įtraukė į žaismingą veiklą lauke – orientacines varžybas, išmokė surišti keletą mazgų bei lavino mūsų atmintį įsiminimo pratybomis. Po jų visus pakerėjo Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus muziejininkas, kino garso režisierius Vidmantas Kazlauskas, kuris mums papasakojo apie savo profesijos subtilybes bei organizavo edukacinį užsiėmimą „Triukšmų įgarsinimas kino filmuose“.

Prieš išsiskirdami mokiniai patys galėjo tapti mokytojais – turėjo galimybę vieni kitus pamokyti smagių žaidimų. Ši stovykla – tai prizas už labai gerai praeitais mokslo metais įvykdytą eTwinning projektą „Atspėk miestą: virtuali kultūrinė kelionė po Europą“. Norime padėkoti projekto koordinatorėms mokytojoms Indrei Benikienei ir Audronei Alšauskaitei, nes projektas praplėtė mūsų pasaulio pažinimą, susipažinome su kitų šalių kultūromis ir, žinoma, patobulinome savo anglų kalbos žinias.

Norberta Petrikaitė ir Paulius Pronckus