„Džiugo“ gimnazistų meninė programa „Alkos“ muziejuje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazistų meninė programa „Alkos“ muziejuje

Kategorija: Informacija

Gruodžio 7 dieną Žemaičių muziejuje „Alka“ vyko poezijos, muzikos ir diskusijų vakaras „Popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje”, kurio metu Telšių „Džiugo“ gimnazijos moksleiviai pristatė muzikinę – poetinę kompoziciją „Aš vėl dainuosiu jums dainas apie pilkosios šiaurės šalį“ pagal Vytauto Mačernio kūrybą.

Renginys prasidėjo poezijos ir muzikos skambesiu. Iš pradžių muziejaus direktorė Elvyra Spudytė priminė tik 23 metus trukusią poeto Vytauto Mačernio gyvenimo istoriją ir jo ryšį su Telšiais, vėliau mūsų gimnazistai pradėjo įspūdingą, režisierės Bernadetos Abromavičiūtės, lietuvių kalbos mokytojos Aušros Ramančauskienės bei muzikos mokytojų Ingos Dokšienės ir Adolfo Lukošiaus parengtą, meninę programą pagal šio poeto kūrybą. Renginyje dalyvavo poeziją skaitę mokiniai: Ovidijus Grachauskas (IIIc), Aurimas Leščiauskas (IIIc), Lukas Stončius (IIIc), Aivaras Šipas (IIIc), Ąžuolas Grantas Šiuškus (IIIc), Mykolas Turskis (IIIa), Dovydas Avelis (IVb), Norberta Petrikaitė (IVb), Dovydas Petrulionis (IVb), Vilius Skirka (IVb), bei muzikinę programą atlikusios gimnazistės: Virmina Steckytė (IIb), Ugnė Žiliūtė (Ia), Indrė Miniotaitė (Ib) ir Luka Juškaitė (IIa). Puikiai pasirodę „Džiugo“ moksleiviai ir mokytojai, ruošę programą, sulaukė gausių susirinkusiųjų aplodismentų ir dovanų. Muziejaus direktorė padėkojo už efektingą meninę kompoziciją bei pasidžiaugė, kad mūsų gimnazijoje moksi tokie talentingi ir aktyvūs mokiniai.

Po Telšių „Džiugo“ gimnazijos moksleivių pasirodymo vyko diskusija „Popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje”, kurios metu renginio svečiai dalinosi įspūdžiais, diskutavo apie istorinį Šventojo Tėvo vizitą į mūsų šalį bei klausėsi Jokūbo Juškevičiaus atliekamų giesmių. Telšių Vyskupas Kęstutis Kėvalas dėl netikėtai iškilusių problemų prisiminimais apie Popiežiaus Pranciškaus vizitą ir jo reikšmę Lietuvai pasidalinti negalėjo. Tačiau vietoj jo atvyko Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius Saulius Stumbra. Dvasininkas aptarė Popiežiaus atvykimo pas mus svarbą, akcentavo Tėvo Pranciškaus skatinimą būti vieninga tauta. Renginį vainikavo Jokūbo Juškevičiaus sugiedotos adventinės giesmės.

Taigi, šiame renginyje, klausydamiesi filosofinės Vytauto Mačernio poezijos, muzikos, giesmių ir prisiminimų iš Popiežiaus vizito, turėjome galimybę ir patys sau užduoti egzistencinių klausimų, pajusti adventinę nuotaiką ir pasinerti į stebuklingą Kalėdų laukimą.

Gražvydas Baltrimas, IVd klasė