„Džiugo“ gimnazija atstovavo Žemaitijos regionui @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazija atstovavo Žemaitijos regionui

Kategorija: Informacija

Š.m. birželio 6 d. Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokinių komanda kartu su mokytojomis Danute Vaitikaitiene ir Isidora Stoniene dalyvavo respublikinio projekto „Mūsų daug – Lietuva viena“, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, pirmajame etape. „Džiugiečiai“ tame projekte šauniai atstovavo visam Žemaitijos regionui.

Projektą, kurio tikslas – ugdyti mokinių siekį pažinti Lietuvos etnografinius regionus ir tautinę įvairovę, savitumą bei pokytį per atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį, skatinti domėtis kultūriniu paveldu, puoselėti bendravimo ir darnaus bendruomenės gyvenimo tradicijas, įgyvendina Vilniaus „Laisvės“ gimnazija. Atstovauti įvairiems etnografiniams Lietuvos regionams garbė teko aštuonioms mokykloms. Tai Kauno Kazio Griniaus ir Vilniaus Barboros Radvilaitės progimnazijos, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago, Molėtų rajono Alantos, Vilniaus Juzefo Ignacijaus Kraševskio, Vilniaus „Žaros“, Vilniaus „Laisvės“ ir Telšių „Džiugo“ gimnazijos.

Per pirmąjį projekto etapą mokyklos turėjo supažindinti su savo etnografinio regiono kulinariniu paveldu. „Džiugiečiai“, norėdami skaniai pristatyti žemaitiškus patiekalus, nuvežė pačių mokinių susuktą bei tikrai gardų naminį kastinį, ir kad visiems užtektų paragauti, dar pasiėmė „Žemaitijos pieno“ įmonės gaminamo kasdienio ir suvenyrinio kastinio ąsotėliuose. Šis žemaitiškas patiekalas, gražiai ir tinkamai patiektas, buvo puikiai įvertintas ir labai patiko projekto dalyviams ir svečiams.

Per renginį mokiniai sužinojo ne tik apie kitų Lietuvos regionų kulinarinį paveldą, bet ir apie rusų bei lenkų virtuvę. Tarp pristatymų mokyklų komandos varžėsi draugiškose sportinėse varžybose. Visi dalyviai smagiai bendravo. Tik grįžusi iš Vilniaus, „Džiugo“ gimnazijos komanda jau pradeda ruoštis antrajam projekto etapui, kuris vyks lapkritį.

Isidora Stonienė, Danutė Vaitikaitienė