Ką Sausio 13-oji reiškia „džiugiečiams“? @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ką Sausio 13-oji reiškia „džiugiečiams“?

Kategorija: Renginiai

Penktadienio rytą „Džiugo“ gimnazija pradėjo su E. Masytės daina „Laisvė“. Per pirmąją pamoką klausėmės skaitovų, kurie priminė apie praeities įvykius, sukaktis, faktus ir žmones. Į švarkų atlapus įsegtos neužmirštuolės ir uždegtos ant palangių žvakutės rodė, kad nepamirštame tautiečių aukų prie Vilniaus televizijos bokšto. 1991 metų Sausio 13 – osios įvykiai praliejo daug ašarų ir kraujo. Tą naktį žuvo 14, buvo sužeista apie 700 žmonių. Prisiminimai iš šios nakties tragiški, tačiau jos pasekmės yra neatsiejamos nuo dabartinės Lietuvos nepriklausomybės.

Ką Sausio 13 – oji reiškia mums, jaunajai kartai? Nors daugelis „džiugiečių“ tuo metu nė nebuvo gimę, jiems ta diena svarbi, nes jie supranta, kad tai buvo auka dėl mūsų teisės į laisvą ir demokratišką gyvenimą.

Penktadienio vakarą, 17 val., „Džiugo“ bendruomenė susirinko Nepriklausomybės aikštėje ir paminėjo Sausio 13 – ąją uždegdami žvakutes, dainuodami dainas, sustoję aplink laužą, o Žemaitijos Šaulių 8-oji rinktinė visus susirinkusius vaišino arbata.

Paulina Garbinčiūtė, gimnazijos mokinių prezidentė