„Džiugo“ komanda „Sveikatingumo maratone 2016“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ komanda „Sveikatingumo maratone 2016“

Kategorija: Nekategorizuota

2016 m. gegužės 13 d. mūsų gimnazijos moksleivės Martyna Raižytė (IId kl.), Viktorija Matėšiūnaitė (IId kl.), Iveta Jonušaitė (IIb kl.), Ema Sudintaitė (IIa kl.) ir Laura Steponavičiūtė (IIa kl.), vadovaujamos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Dalios Sarakauskienės, dalyvavo jau tradicinėmis tapusiose respublikinėse moksleivių ir NVO varžytuvėse „SVEIKATINGUMO MARATONAS 2016“, kurios vyko Telšių „Germanto“ pagrindinėje mokykloje. Varžytuvių organizatoriai – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Telšių skyrius. Vertinimo komisiją sudarė Telšių r. Sveikatą stiprinančių ugdymo įstaigų ir organizacijų tinklo koordinacinė taryba, LRKD Telšių skyrius. Varžytuvėms reikėjo paruošti originalų, kūrybišką stendinį pranešimą apie vykdomas sveikatingumo veiklas bei pagaminti sveiko maisto patiekalą.

Varžytuvių pradžioje Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai Asta Matulevičienė ir Mantas Karečka parodė Haimlicho manevrą padėti užspringusiam žmogui. Su specialia liemene buvo imituojamas užspringimas ir tinkamai atliekant judesius užspringimo priežastis pašalinama. Mokiniams šis pagalbos būdas padarė įspūdį.

Komandos buvo vertinamos už prisistatymą, už stendinį pranešimą apie vykdomas sveikatingumo veiklas, už sveiko maisto receptą, už viktorinos apie sveiką gyvenseną rezultatus, už žalingų įpročių prevencinės veiklos atsakymus, už saugaus eismo užduotis, už tinkamus gebėjimus suteikti pirmąją pagalbą bei už kapitonų rungtį. Varžytuvėse dalyvavo aštuonios komandos.

Mūsų „Džiugo“ komanda savo amžiaus grupėje varžėsi su LRKD Klaipėdos skyriaus komanda. Kova vyko atkakli, bet mūsų komanda puse taško nugalėjo. Komanda apdovanota pereinamąja taure, rėmėjų prizais. Telšių savivaldybės meras Petras Kuizinas visoms komandoms ir jų vadovams įteikė padėkos raštus. Komandų vadovai taip pat gavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus Aurelijaus Laurinavičiaus padėkos raštus. Varžytuvėse praleistas laikas buvo labai naudingas, dalyviai pasimokė vieni iš kitų, pasitikrino savo žinias.