Protų mūšis „Vandens galia“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Protų mūšis „Vandens galia“

Kategorija: Renginiai

„Vanduo! Tu – be skonio, be spalvos, be kvapo, tavęs neaprašysi. Tavimi tik mėgaujamės, nesuprasdami – kas tu. Tu – ne tik būtina sąlyga gyvybei palaikyti, tu esi gyvybė!”
( Antuanas de Sent Egziuperi)

Kovo 17-ąją „Džiugo“ gimnazijoje paminėjome Pasaulinę vandens dieną (ji oficialiai švenčiama kovo 22 d.). Chemijos mokytoja Renata Milokastenkaitė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė suorganizavo protų mūšį, kuriame dalyvavo I-II klasių 9 komandos po 7-8 mokinius. Jų palaikyti atėjo klasės draugai ir auklėtojos. Protų mūšio tema buvo susijusi su vandeniu: jo savybėmis, nauda ir reikalingumu žmogui. Visi dalyviai pritarė, kad vanduo yra sveikatos pagrindas, reikalingiausia organizmo medžiaga, nes jis šalina toksinus, gerina kraujotaką, medžiagų apykaitą, suteikia žvalumo, puoselėja grožį.

Protų mūšio „Vandens galia“ nugalėtoja tapo IIa klasės komanda. Renginio pabaigoje visos komandos buvo apdovanotos padėkomis, o nugalėtojai dar ir Telšių visuomenės sveikatos biuro firminiais rašikliais. Dalyviai sakė, kad renginio užduotys jiems buvo įdomios, o žinios apie vandenį naudingos.

Žurnalistų būrelis