Konstitucijos egzaminas 2015 @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konstitucijos egzaminas 2015

Kategorija: Renginiai

Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija jau devintus metus organizavo tradicine tapusią visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Konstitucijos egzaminą. Ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir partneriais DELFI ir LRT visus šalies piliečius ir gyventojus akcijos metu kvietė pasitikrinti Konstitucijos žinias.

Šių metų rugsėjo 29 dieną 9 val. visoje Lietuvoje vyko Konstitucijos egzamino pirmasis etapas. Paskatinti savo istorijos mokytojų jame savo žinias išbandė ir 64 mūsų gimnazijos mokiniai. Teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 iš 30 pateiktų klausimų pateko į antrąjį etapą. Konstitucijos egzamino klausimai buvo susiję su Lietuvos naryste ES, rinkimais, religija, valstybės vadovais, įstatymų priėmimu bei patvirtinimu, privalomu mokslu ir kt. Dalyvių nuomone, testo klausimai nepasirodė itin sunkūs, tačiau atsakymų variantai ir skirtingi, ir kartu labai panašūs.

Galime pasidžiaugti, jog į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą pateko IIIa klasės mokinys Arnas Klova (mokytoja N.Laukaitienė) bei IVe klasės gimnazistė Viktorija Šimkutė (mokytojas R.Kazakaitis). Linkime jiems didžiausios sėkmės!

Gimnazistė Rugilė Komžaitė