Debatų akademijos stovykla Druskininkuose @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Debatų akademijos stovykla Druskininkuose

Kategorija: Informacija

Kaip ir kiekvienais metais mokslo metų pabaigą debatininkams vainikuoja stovykla nuolat gražėjančiuose Druskininkuose. Į stovyklą susirinko 35 respublikos gimnazijų moksleiviai, kurie mokėsi debatuoti Pasaulio moksleivių debatų čempionato (WSDC) debatų stiliumi. Mūsų gimnazijai atstovavo Silvija Steckytė, Egidijus Praspaliauskas ir Ignas Sajatauskas. Stovyklos darbo grafikas buvo labai įtemptas: nuo ryto iki 18 val. edukaciniai užsiėmimai, vakare – interaktyvūs žaidimai.

Penktadienio debatuose mūsų gimnazistai pasiekė 3 pergales, surinko dešimt taškų ir pateko tarp aštuonių geriausių stovyklos komandų. Burtai lėmė, kad antrą kartą susitikome su būsimais stovyklos debatų lietuvių kalba nugalėtojais – jungtine Panevėžio J.Balčikonio ir 5-osios gimnazijų komanda. Pralaimėjome vos vienu taškeliu. Tačiau nenusimename – Silvijos, Egidijaus ir Igno laukia dar daug debatų, ir kaip sakė Ignas: „Daugiau galima laimėti iš pralaimėjimų“. Mūsų gimnazistai užmezgė gražius draugystės ryšius su Vilniaus M.Mažvydo, Mažeikių „Gabijos“, Švenčionėlių, Utenos A.Šapokos ir Užpalių gimnazijų moksleiviais.

Už tai, kad mes esame kviečiami į vasaros stovyklas, dėkojame Debatų centro vadovei Virginijai Pakšienei. Mūsų gimnazistai neturėtų galimybių dalyvauti stovyklose, jeigu ne mūsų tėvelių parama ir pasitikėjimas. Visas stovyklas remia Seimo narys Valentinas Bukauskas, buvęs mūsų gimnazijos auklėtinis Almantas Lukavičius, Jolanta Rupeikienė, Savivaldybės tarybos narys Adomas Domarkas. Sunku įsivaizduoti gimnazistų dalyvavimą stovyklose be šių geros valios žmonių noro padėti. Ačiū Jums.

R. Kazakaitis