Konferencija „Smurtas artimoje aplinkoje“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konferencija „Smurtas artimoje aplinkoje“

Kategorija: Informacija

Gruodžio 10 dieną Telšių rajono savivaldybės salėje vyko Telšių r. Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos ir Telšių krizių centro organizuota gimnazijų ir vidurinių mokyklų mokinių konferencija „Smurtas artimoje aplinkoje: jo priežastys, pasekmės ir prevencija“. Konferencijos tikslas – plėsti mokinių žinias apie smurto artimoje aplinkoje problemą, skatinti susidomėjimą smurto prevencija ir ugdyti mokinių empatiją patiriantiems smurtą.

Konferencijoje dalyvavo ir „Džiugo“ gimnazijos mokinių komanda, kurios didžiąją dalį sudarė Id klasės gimnazistai. Jie parengė pranešimą „Smurto apraiškos literatūroje. Kaip jos veikia skaitytoją?“ Konferencijoje dalyvavę mokiniai teigia: „renginys buvo naudingas, nes praplėtė žinias apie smurtą, sužinojome, kaip padėti aukai ir kur kreiptis norint sustabdyti smurto apraiškas. Per darbą komandose susipažinome su kitų mokyklų mokiniais.“

Konferencijos metu išryškėjo tendencija: kaip kovoti su smurtu artimoje aplinkoje domisi ne tik suaugusieji, atsakingų institucijų specialistai, bet ir jaunimas.

Psichologė Isidora Stonienė