„Džiugiečiai“ LR Seime @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugiečiai“ LR Seime

Kategorija: Informacija

Pilietiškiausi mūsų gimnazijos mokiniai kartu su Žemaitės ir V.Borisevičiaus katalikiškosios gimnazijų mokiniais aktyviai dalyvavo gegužės 16-17 dienomis Vilniuje vykusioje MEP Tarpinėje sesijoje bei gegužės 19 dieną vykusioje LR Seimo simuliacijoje. „Džiugiečiai“: Lukas Kaminskis, Justas Meškys, Radvilė Kaminskytė, Edvardas Monstvilas, Irma Štongvaltaitė, Samanta Sadauskytė, Laurynas Janulis, pirmąją dieną dirbo komitetuose ir politinėse grupėse. Biudžeto kontrolės, pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos, kultūros ir švietimo, piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetai dalijosi nuomonėmis svarstomu klausimu, rengė rezoliucijos projektą, svarstė pakeitimus ir balsavo. Politinėse grupėse parlamentarai svarstė komitetuose parengtų rezoliucijų projektus, rengė savo pozicijas ir pakeitimus. Šeštadienį, antrąją dieną, deputatai rinkosi Vilniaus miesto savivaldybėje į plenarinį posėdį. Ten vyko rezoliucijų projektų svarstymai ir balsavimas.

Gegužės 19 dieną, pirmadienį, mokiniai iš visos Lietuvos vyko į LR Seimą. Lietuvos mokinių parlamento organizuotame renginyje buvo svarstomos rezoliucijos „Kiek už savo ateitį mokėsi tu?“ dėl studijų finansavimo sistemos. Pritarimo sulaukė rezoliucija už nemokamą mokslą gerai besimokantiems mokiniams ir valstybės paskolą studijų kainai padengti mokiniams, kurie yra nefinansuojami valstybės. Simuliacijos posėdyje buvo priimta keletas pakeitimų, kurie dar patobulino rezoliuciją.

MEP sesijos dalyviai ir LR Seimo simuliacijos dalyviai iš Telšių puikiai atsiliepė apie kelionę į Vilnių ir kviečia visus, norinčius ir turinčius, ką pasakyti Lietuvos jaunimui, dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose.

Samanta Sadauskytė, II a kl.