Akademija „Nebučiuok kiekvienos varlės“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Akademija „Nebučiuok kiekvienos varlės“

Kategorija: Renginiai

Birželio 3 d. gimnazijoje vyko akademija „Nebučiuok kiekvienos varlės“, kurią organizavo direktoriaus pavaduotoja Janina Šalkauskytė bei dorinio ugdymo mokytojos Renata Mončytė ir Vilma Žutautienė.

Susirinkusiems į aktų salę buvo pristatyta dienos programa, katedros klebonas Domas Gatautas bei seminarijos prefektas kanauninkas Andriejus Sabaliauskas priminė, jog 2014-ieji skirti šeimai, ragino būti atidiems santykiuose, neišdalinti savęs kiekvienam, „nebučiuoti kiekvienos varlės“, atsakinėjo į mokinių pateiktus klausimus. Renginio metu šoko Monika ir Vidas, o I a klasės gimnazistai parodė kompoziciją „Tikėjimas – šeimos gyvastis“.

Vėliau I-II klasių berniukai ir mergaitės buvo pakviesti į atskirus kabinetus. Mergaitėms vyko trys paskaitos, kurias vedė Telšių dekanato šeimos centro savanorė Irena Daubarienė, Telšių rajono administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Elena Barodicienė bei asociacijos „Telšių mamyčių klubo“ įkūrėjos Giedrė Jachimovič ir Jolita Stanevičienė. Berniukai bendravo su kunigu Andriejumi bei lektoriumi mokytoju, katechetu Pauliumi Auryla.

Po paskaitų, pabendravimo su svečiais gimnazistai su klasių vadovais rašė refleksijas. Mergaitės minėjo, jog buvo įdomu įsigilinti į save, pagalvoti apie ateitį, plačiau sužinoti apie santuoką, Civilinės metrikacijos skyriaus, „Telšių mamyčių klubo“ veiklą, galimybę savanoriauti, smagu buvo, kad apie šeimą pasakojo ne vienas žmogus. Įsiminė Irenos Daubarienės šilti žodžiai apie moteriškumo jėgą, grožį, orumą ir kt. vertybes. Daugiau mergaitės norėtų sužinoti apie santuokas, kaip tobulinti save, siekti užsibrėžtų tikslų, apie šeimos išsaugojimą, kaip sukurti sėkmingą šeimą ir pan.

Berniukai sužinojo apie tikrąjį vyriškumą, kaip „atsikratyti“ vaikiškumo ir plėtoti savyje garbingumą, išmintingumą, pasiaukojimą, vidinę stiprybę. Įdomu buvo žiūrėti filmukus apie tai, kaip elgiasi tikri vyrai. Daugiau norėtų sužinoti, kaip tobulinti asmenines savybes, kaip išlikti stipriam, kai užplūsta negandos. Kaip ir mergaitėms, jiems svarbu ir įdomu, kaip sėkmingai sukurti tvirtą šeimą ir ją išsaugoti.

Vilma Žutautienė, etikos mokytoja