„Džiugo“ gimnazijos bendruomenės Velykinis krepšinio turnyras @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazijos bendruomenės Velykinis krepšinio turnyras

Kategorija: Renginiai

DPP_0091

Nuo kovo 27 iki 31 dienos Telšių „Džiugo“ gimnazijos sporto salėje, vyko Velykinis krepšinio turnyras skirtas Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės pereinamajai taurei laimėti. Šiame turnyre dalyvavo 6 komandos: „Džiugo“ gimnazijos mokytojų, mokinių, tėvų, buvusių mokinių, Upynos, ir „Ateities“ pagrindinės mokyklos bendruomenės. Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius A ir B, ir žaidė rato sistema.

Pirmąją dieną, pirmieji kovas aikštelėje išbandė mokytojų ir tėvų komandos. Šios varžybos vyko atkakliai visas rungtynes ir nė vienai komandai nepavykdavo atitrūkti nuo savo varžovų. Pasibaigus pagrindiniam varžybų laikui, dar nebuvo galima spręsti kuri komanda pranašesnė, nes rezultatas buvo lygūs – 41:41. Pratęsimo metu abi komandos demonstravo brandų žaidimą ir tik mokytojų komandai pavyko geriau sužaisti rungtynių pabaigoje ir iškovoti pergalę rezultatu – 50:47 (11:11, 15:14, 8:14, 7:2, pratęsimas 9:6).
Antrieji aikštelėje susitiko praeitų metų šio turnyro nugalėtojai Upynos ir „Ateities“ komandos. Šiose varžybose taip pat vyko atkakli kova ir iki pat rungtynių pabaigos nebuvo aišku, kas nugalės. Ir tik ketvirtajame kėlinyje geriau sužaidusi „Ateities“ komanda iškovojo pergalę rezultatu – 38:35 (10:10, 7:8, 8:6, 13:11).

Antrąją varžybų dieną pirmieji aikštelėje susitiko „Džiugo“ gimnazijos mokytojų ir mokinių komandos. Šiose varžybose mokytojų komanda nesugebėjo pasipriešinti mokinių komandai ir pralaimėjo rungtynes rezultatu – 47:83 (18:20, 7:19, 14:16, 8:28). Antroje dvikovoje susitiko buvusių mokinių ir Upynos komandos. Šiose varžybose Upynos komanda sugebėjo pasipriešinti tik pirmuose kėliniuose, o po didžiosios pertraukos buvę mokiniai atitrūko nuo savo varžovų ir iki rungtynių pabaigos išlaikė solidžią persvarą bei nugalėjo varžovus rezultatu – 37:56 (13:13, 14:14, 6:15, 4:14).

Trečiąją dieną aikštelėje susitiko tėvai ir mokiniai. Šioje dvikovoje tėvų komandai nepavyko pasipriešinti mokinių komandai ir teko pralaimėti dvikovą rezultatu – 49:74 (15:22, 4:11, 13:19, 17:22).
Kitoje dvikovoje susitiko mokinių ir „Ateities“ bendruomenės komandos. Šios varžybos komandoms buvo labai svarbios, nes buvo kovojama dėl pirmos vietos pogrupyje. Buvę mokyklos mokiniai ir šiose varžybose įrodė savo pranašumą sutriuškindami savo varžovus rezultatu – 78:56 (25:18, 20:8, 20:13, 13:17).

Ketvirtąją dieną jau vyko finalinės varžybos dėl V-VI, III-IV ir I-II vietų. Pirmieji aikštelėje dėl V-VI vietų susitiko tėvų ir Upynos komandos. Šiose varžybose Upynos komanda įrodė savo pranašumą ir įveikė savo varžovus rezultatu – 63:52 (10:9, 13:9, 13:8, 27:26).

Prieš šias varžybas vyko tritaškių metimo konkursas, kur iš kiekvienos komandos galėjo dalyvauti po 2 krepšininkus. Į finalinį etapą pateko 4 krepšininkai, kurie rungėsi dėl geriausio tritaškininko vardo. Ir šioje kovoje įmetęs 7 tritaškius pergalę šventė mokytojų komandos žaidėjas E. Štramaitis.
Dėl III – IV vietų susitiko „Ateities“ ir mokytojų komandos. Šiose varžybose mokytojų komanda nesugebėjo pasipriešinti varžovams ir pralaimėjo varžybas rezultatu – 70:48 (14:15, 17:7, 19:12, 20:14).Dėl I – II vietų susitiko mokinių ir buvusių mokinių komandos. Šios varžybos parodė, kad patirtis nugalėjo jaunuosius krepšininkus rezultatu – 61:79 (16:20, 17:18, 16:21, 12:20) ir buvę mokiniai galėjo džiaugtis pelnyta pergale.

Po finalinių kovų visi turnyro dalyviai, sirgaliai bei svečiai buvo kviečiami į „Džiugo“ gimnazijos aktų salę kur vyko iškilmingas turnyro uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimai. Uždarymo metų, susirinkusiuosius linksmino Telšių kultūros centro instrumentinė grupė „SENIJO“, šokių grupė „ERDVĖ“, Telšių YAMAHA muzikos mokyklos atlikėjai Kevinas ir Arina. Po kultūrinės programos dalyvius pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva, kuris pasidžiaugė gražiai suorganizuotu renginiu ir paminėjo, kad ir kitos bendruomenės galėtų pasimokyti, kaip reikia organizuoti tokius renginius bei palinkėjo sėkmės toliau vykdant tokius turnyrus. Taip pat sveikinimo žodį tarė šio turnyro iniciatoriai, „Džiugo“ gimnazijos tėvų komandos atstovas Sigitas Kniuras, kuris padėkojo visiems prisidėjusiems prie šio turnyro. Sveikinimo žodį tarė ir sporto klubo „Džiugietis“ pirmininkas Eugenijus Jesinas, kuris padėkojo organizatoriams už antrus metus iš eilės suorganizuotą turnyrą, pasidžiaugė, kad kasmet šis turnyras yra vis geresnis ir palinkėjo, kad išliktų tradiciniu. Gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas džiaugėsi nuoširdžiu ir ilgalaikiu bendradarbiavimu su mokyklos bendruomenės nariais, dėkojo iniciatyvinei grupei. Gimnazijos vadovas didžiuojasi aktyvia bendruomene, kurios daugelį idėjų, kaip ir šį turnyrą, pavyksta realizuoti.

Kūno kultūros mokytojas Vacys Butkus