Renginys „Aš tarp kitų“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Renginys „Aš tarp kitų“

Kategorija: Renginiai
100_0908 100_0911

Šiais metais mūsų mokykla įsitraukė į Europos Sąjungos Fondų (ASF) remiamą projektą „Mokyklos bendruomenės bendradarbiavimo formų plėtra pietryčių, vidurio, šiaurės ir šiaurės rytų Lietuvos regionų mokyklose“. Projektas prasidėjo bendradarbiavimo skatinimo mokymais. Jie vyko kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“. Iki šiol organizuojami įvairūs mokymai, susitikimai, renginiai kuriuos koordinuoja Rokiškio švietimo centras.

Prieš Kalėdas, mokykloje buvo vykdomas vienas iš projekto renginių pavadinimu „Aš tarp kitų“. Tikslas – įtraukti mokyklos bendruomenę į dovanėlių ruošimą ir jų įteikimą sunkiai besiverčiantiems žmonėms. „Džiugas“ nusprendė aplankyti Telšių rajono senelių globos namų gyventojus. Dvi savaites mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos Danutės Vaitikaitienės, ruošė kalėdines dovanas – iš samanų sukurtas ir įvairiais papuošimais pagražintas mažas eglutes. Muzikos mokytoja Inga Dokšienė kartu su mokiniais ruošė muzikinę programėlę. Gitaros mokytojas Adolfas Lukošius ruošė savo būrelio gitaristus.

Senelių globos namų gyventojai renginio dalyvius priėmė susikaupę ir nežinodami kas jų laukia. Tačiau jau po pirmosios gitaristų būrelio sugrotos dainos pasirodė šypsenos, pritariantys balsai ir plojimai. Ne ką mažiau linksmiau buvo klausomasi likusių muzikinės programėlės atlikėjų. Po jų pasirodymų vyko dar linksmesnė renginio dalis – dovanų dalinimas. Mokiniai įteikė kiekvienam seneliui po kalėdinį angelą, tačiau labiausiai senelius pradžiugino nuostabiai gražios tų pačių mokinių sukurtos kalėdinės eglutės ir vainikai. Neliko be dovanų ir mokykla, jos atstovams buvo įteiktos pačių senelių megztos piniginės.

Ateityje mokyklos bendruomenė pasistengs dažniau aplankyti Telšių rajono senelių globos namų gyventojus ir pralinksminti juos savo dainomis, šokiais bei dovanomis.

Projekto koordinatorius „Džiugo“ mokykloje T. Ubartas