Ekskursija į Latviją @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ekskursija į Latviją

Kategorija: Informacija

Birželio antrą dieną, septintą valandą ryto, „Džiugo“ vidurinės mokyklos pirmūnai, olimpiadų laimėtojai ir mokiniai, per šiuos mokslo metus nepraleidę pamokų, išvyko į ekskursiją į Latviją. Mūsų maršrutas buvo gerai suplanuotas, įtemptas, norėjome pamatyti kuo daugiau. Aplankėme Rundalės rūmus bei Turaidos pilį,  Siguldoje pamatėme didžiulę Gutmanio olą, pasivaikščiojome Gaujos nacionaliniame parke, linksmai pasivažinėjome rogučių trasa.
Didžiausią įspūdį paliko Rundalės rūmai ir parkas. Rūmuose yra net 236 kambariai. Labiausiai patiko Baltoji salė, kuri buvo akinamai balta, išpuošta angelais ir gėlėmis. Geltonosios salės lubos atrodė tarsi išgaubtos dėl ypatingai nutapytos freskos. Kiekvienas rūmų kambarys apstatytas nuostabiais baldais, nukabinėtas žymių dailininkų paveikslais. Turėjome puikią gidę, kuri įdomiai ir su įvairiais pavyzdžiais pasakojo mums apie šiuos rūmus ir jų buvusius gyventojus. Pasirodo, kad tais laikais buvo miegota atsisėdus, nes manyta, kad atsigulus ir užmigus galima numirti.
Siguldoje apžiūrėjome Turaidos pilį – labiausiai saugomą kultūros paminklą. Turaidos pilis ir jos apylinkės yra muziejus-draustinis ir užima 42 ha plotą. Draustinio teritorijoje yra senovės amatininkų pastatai su ekspozicijomis. Vėliau aplankėme Gutmanio olą, kurioje yra išraižyta daugybė vardų. Ant Dainų kalno grožėjomės įvairiomis akmeninėmis skulptūromis.
Tą dieną mūsų paskutinė aplankyta vieta buvo Gaujos nacionalinis parkas. Lyno keltuvu  kėlėmės per Gaujos upę.  Patyrėme daug ekstremalių pojūčių leisdamiesi rogučių trasa.
Ekskursijos metu susipažinome su Latvijos istoriniu-kultūriniu paveldu, pasigrožėjome nacionalinio parko gamta, patyrėme daug neišdildomų įspūdžių.

7c klasės mokiniai