„Investuok į save“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Investuok į save“

Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 17 dieną gimnazijos skaitykloje mokiniams ir mokytojams vyko teoriniai – praktiniai mokymai, kurių lektorius – Valdemar Chmielevski.

Keturias pirmąsias pamokas 24 gimnazijos dvyliktokai dalyvavo saviraiškos ir vidinės motyvacijos atskleidimo mokymuose „Mano gyvenimo motyvas“. Jie klausė lektoriaus paskaitos ir atliko praktines užduotis, kurios mokė atrasti vidinius motyvacijos šaltinius ir savo talentus bei leido kitaip pažiūrėti į save ir į esamą gyvenimo situaciją, įgyti daugiau pasitikėjimo savimi. Galbūt mokiniai atras daugiau noro ir ryžto siekti pokyčių, kurie padarytų gyvenimą prasmingą.

Po penkių pamokų gimnazijos mokytojams vyko konfliktinių situacijų prevencijos mokymai „Žodinė savigyna“, kurių tikslas – išmokyti veiksmingai apsiginti nuo įvairių žodinių puolimų bei atpažinti konfliktines situacijas pačioje jų užuomazgoje ir šiurkštų, destruktyvų bendravimą paversti konstruktyviu. Lektorius ne tik supažindino su teorine medžiaga, bet ir pateikė gerų praktinių pratimų bei tinkamų pavyzdžių.

Mokymai buvo naudingi gimnazijos bendruomenei, o įgytos žinios bus tinkamai pritaikytos gimnazijos veikloje. Už šią mokymų programą gimnazija nuoširdžiai dėkoja Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė