eTwinning konferencija Varšuvoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

eTwinning konferencija Varšuvoje

Kategorija: Informacija

Spalio 25 dieną kasmetinė programos „eTwinning“ konferencija Varšuvoje, Lenkijoje, subūrė mokytojus, atsakingus asmenis ir ekspertus iš visos Europos bei pakvietė juos aptarti Europos kultūros paveldo įvairovę.

Labai džiaugiuosi, kad šiais metais turėjau galimybę joje dalyvauti. Kvietimas į šį tarptautinį renginį buvo apdovanojimas už puikiai įvertintą projektą, kurį vykdėme kartu su mokytoja Audrone Alšauskaite. Vykau turėdama tikslą pasisemti naujų idėjų, susipažinti su kolegomis ir būsimais partneriais ateities projektuose. Konferencija, kurios tema šiais metais „Kur praeitis susitinka su ateitimi“ ir kuri buvo skirta Europos kultūros paveldo metams, atitiko mano lūkesčius.

Trys dienos buvo skirtos pranešimams ir bendradarbiavimui su kolegomis. Šiais metais vienas iš projektų, kurį vykdome kartu su partneriais iš Vokietijos ir Italijos, yra apie interneto ir žiniasklaidos daromą įtaką mūsų gyvenimui, todėl Marie Stracenska (Slovakija) paskaita „Tiesa ar melas?” buvo labai naudinga ir informatyvi. Kilo daug naujų minčių projekto veikloms, sužinojau naujų išteklių ir priemonių, kaip atskirti, kur skelbiama tiesa, o kokie tinklapiai skleidžia neteisingą informaciją. Man artimos temos apie kultūrinį paveldą. Grainne Walsh (Airija) paskaita ir pavyzdžiai, kaip galima šią temą įtraukti į projektinę veiklą bei pamokas, labai pravers darbui mokykloje. Joe Dale (Anglija) pademonstravo IT įrankius, kurių dar nenaudojau. Sunku susigaudyti jų gausybėje, todėl džiaugiuosi, kad konferencijoje buvo pristatytos tikrai patrauklios IT galimybės.

Konferencija patvirtino mano nuomonę, kad eTwinning bendruomenė – tai inovatyvūs ir iššūkių nebijantys mokytojai. Suradau bendraminčių būsimiems projektams, su kolegomis iš įvairių Europos šalių pasidalinome patirtimi, kaip eTwinning projektai vyksta jų mokyklose. Kviečiu kolegas nedvejoti ir prisijungti prie eTwinning mokytojų bendruomenės, projektinė veikla gali vykti ne vien anglų, bet ir gimtąja lietuvių kalba.

Anglų kalbos mokytoja I.Benikienė