eTwinning naujienos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

eTwinning naujienos

Kategorija: Informacija

Lithuanian TeamGraiku_komandaRumunu_komandaVokieciu_komanda

Baigėsi keturis mėnesius trukęs eTwinning projektas „Guess the City: a Cultural Trip around Europe“ („Atspėk miestą: kultūrinė kelionė po Europą“). Norime pasidalinti įspūdžiais ir papasakoti, ką nuveikėme.

Projekto tikslas buvo kuo daugiau sužinoti apie šalių partnerių kultūrinį paveldą, pasidalinti įžvalgomis apie UNESCO saugomų objektų svarbą, išmokti dalintis informacija bei susipažinti su bendraamžiais Graikijoje, Vokietijoje ir Rumunijoje. Keturių šalių komandos sėkmingai įveikė visas užduotis: spėliojome užkoduotus miestus, ieškojome informacijos atlikdami „iššūkių“ užduotis, nagrinėjome pasaulio UNESCO objektų sąrašą ir rinkomės norimas aplankyti vietas, keitėmės nuomonėmis, kodėl svarbu išsaugoti kultūrinį paveldą ateities kartoms. Susipažinome ir išmokome naudotis edPuzzle, ThingLink, Padlet ir kitomis platformomis. Be jokios abejonės, šie įgūdžiai pravers ateityje.

Dalyvavusių projekte mokinių nuomone, projektas buvo įdomus ir naudingas. Ypač sužavėjo vokiečių komandos „iššūkio“ užduotis, kur reikėjo surasti paslėptą „lobį“ – iššifruoti, koks žodis slypi po užkoduotomis užduotimis. Visos komandos buvo kūrybingos – užduotys buvo įtraukiančios ir informatyvios.

Baigėsi tik vienas eTwinning etapas. Kitais mokslo metais mūsų laukia nauji projektai ir iššūkiai.

Anglų kalbos mokytoja I.Benikienė