Dailyraščio konkursas „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Dailyraščio konkursas „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Vasario pradžioje „Džiugo“ bendruomenė dalyvavo Nacionaliniame Vinco Kudirkos dailyraščio konkurse „Rašom!“ – rašė dailyraščiu nurodytą tekstą: mokiniai rašytojo Gintaro Beresnevičiaus esė „Piliakalnių žmonės”, o suaugusieji ištrauką iš poeto Kazio Bradūno prisiminimų „Keli lemtingi susitikimai su poezija ir žmonėmis”.

Labai džiugu, kad ranką miklino ne tik IVa ir IIa klasių mokiniai, bet prikalbino konkurse dalyvauti ir savo tėvelius, ir senelius. Nuoširdžiai noriu padėkoti ir tiems 15 mokytojų, kurie negailėdami savo laiko, sugadindami ne vieną popieriaus lapą pabandė prisiminti, kaip reikia rašyti dailyraščiu.

Pirmiausiai dailyraščiai vasario 6 dieną buvo pristatyti į Telšių viešąją biblioteką, kur vertinimo komisija, vadovaujama Telšių raj. savivaldybės vyresniosios specialistės Indros Mileškienės, atrinko po kelis geriausius darbus ir sudėjo į parodą. Ją galite apžiūrėti bibliotekos ketvirtame aukšte, vėliau paroda bus perkelta į Telšių švietimo centrą. Labai smagu, kad tarp apdovanotų padėkos raštais bei prizais ir mūsų chemijos mokytojos Zitos Mikutienės darbas.

Visi mūsų mokytojų, mokinių ir jų tėvelių bei senelių dailyraščio darbai vasario 10 dieną nusiųsti į Vilnių Nacionalinio konkurso vertinimo komisijai. Rezultatai turėtų būti paskelbti vasario 17 d.

Andžela Valuckienė