Viktorijos Šimkutės sėkmė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Viktorijos Šimkutės sėkmė

Kategorija: Informacija

Balandžio 22-23 dienomis Klaipėdos Baltijos gimnazijoje vyko XXVI Lietuvos istorijos olimpiada tema „Mažosios Lietuvos regionas XVI-XX a.“ Olimpiadoje dalyvavo 73 moksleiviai iš visų Lietuvos gimnazijų. Mūsų savivaldybei atstovavo IVe klasės gimnazistė Viktorija Šimkutė, kurią istorijos moko Romaldas Kazakaitis. Norėtųsi pažymėti, kad mūsų gimnazistai rajonui atstovauja antri metai iš eilės. Praeitais metais tai buvo Justas Meškys, kurį ruošė istorijos mokytoja Vida Urlovaitė.

Viktorija pasirodė puikiai: po pirmojo etapo užėmė 8-ąją vietą ir pateko tarp 20-ies geriausių gimnazistų. Rašydama esė ji pakilo dar aukščiau (už ką ypač yra dėkinga mokytojai Andželai Valuckienei) ir užėmė 6-ąją vietą – tapo laureate. (Diplomais apdovanojami 1 pirmos vietos laimėtojas, 2 – antros vietos laimėtojai, 3 – trečios vietos laimėtojai). Viktorija buvo apdovanota 3 vietos laimėtojos diplomu, rėmėjų dovanomis, jai ranką spaudė Lietuvos Respublikos Seimo narė Agnė Bilotaitė, vertinimo komisijos pirmininkas Deimantas Kraujalis.

Viktorija dėkoja organizatoriams už puikią olimpiadą, už kultūrinę pažintinę programą, už protų mūšį (jame Viktorijos komanda užėmė 2-ąją vietą), už kelionę laivu, už puikią galimybę susirasti naujų draugų visuose gintarinės Lietuvos regionuose.