Diena be kuprinių „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Diena be kuprinių „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Kaip ir kiekvienais metais paskutinė pirmojo pusmečio diena gimnazijoje skirta kultūrinei pažintinei veiklai. Šiais metais I ir II klasių mokiniai dalyvavo tiksliųjų ir gamtamokslių metodinių grupių parengtoje veikloje.

Tiksliųjų mokslų diena prasidėjo projektu ,,Matematika dailėje“, kurią vykdė antrokai. Mokiniai dirbo grupėmis ir sukūrė nepaprasto grožio meno kūrinių iš įvairių geometrinių figūrų. I klasių mokiniai pasinėrė į ,,Erdvinių miestų statybą“: iš įvairių dėžučių konstravo ne tik savo fantazijų miestus, bet ir gimtuosius Telšius.

Vėliau jaunieji gimnazistai skaitykloje klausė gydytojos V.Riškienės paskaitos „Sveika mityba ir valgymo sutrikimai“ bei ekologės K.Jankauskienės – „Atliekų rūšiavimas“. Po paskaitų moksleiviams teko nelengvos užduotys – atlikti šiuos projektinius darbus: „Gazuoti gėrimai ir jų žala organizmui“, „Sveikos mitybos patarimai“, „Greito maisto žala organizmui“, „Atliekų rūšiavimas“ bei „Vėjo jėgainės“. Mokinių atlikti darbai atitiko šiuo metu gimnazijoje vykdomo daugiašalės mokyklų partnerystės projekto „ANTIVIRUS 2.0“ veiklą.

Projektinių darbų tikslas – pažvelgti į matematiką kitaip. Skatinti mokinius domėtis dėstomais dalykais, mokytis logiškai mąstyti ir taikyti įgytas žinias, lavinti gebėjimą dirbti komandoje.

Tiksliųjų mokslų metodinės grupės pirmininkė G.Šiaudvytienė