Ateitininkų konferencija „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ateitininkų konferencija „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Spalio 17 d. į ateitininkų ataskaitinę – rinkiminę konferenciją minint Ateitininkų organizacijos atkūrimo Lietuvoje 25-etį Telšiuose rinkosi ateitininkai iš visos Žemaitijos. Po šv. Mišių susirinkusius į šventę pasveikino Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ. Vėliau šventės dalyviai policijos lydimi patraukė į Telšių „Džiugo“ gimnaziją, kur juos šiltai pasitiko direktoriaus pavaduotoja Janina Šalkauskytė ir tikybos mokytoja Renata Mončytė bei gimnazijos ateitininkai. Pasidalinus duona ir žodžiu prie švetinių pietų stalo visi buvo pakviesti konferencijai į aktų salę.

Jos metu kan. Andriejus Sabaliauskas sveikino visus susirinkusius: ir sendraugius – senbuvius, kuriems prieš 25 m. šioje organizacijoje buvo viskas nauja, ir jaunimą – per 25 m. užaugusią kartą, kuri labai reikalinga Tėvynei, nes ji keičia Lietuvą. Ateitininkai išlaiko kertines krikščionių vertybes. Jos svarbios ne todėl, kad prieš 100 metų kažkas taip pasakė, įkurdamas ateitininkų organizaciją, bet todėl, kad mums tai svarbu. Ateitininkai neša žinią: Lietuva, kaip valstybė, ir Bažnyčia, kuri veda Dievo tautą į išganymą, yra mūsų savastis.

Dvasios vadas kan. Domas Gatautas sveikindamas sakė: „Kol ateitininkai gyvuoja, tol Lietuva – gyva“. Buvusi Telšių vyskupijos ateitininkų valdybos pirm. Elena Martinkienė, priminusi ateitininkiškos veiklos akimirkas, kurios dar ir šiandien gaivina tikėjimą, palinkėjo mylėti Dievą, Lietuvą, o ypač Žemaitiją. Telšių „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas palinkėjo ateitininkams būti drąsiais žmonėmis. Ateitininkus taip pat sveikino Telšių raj. savivaldybės Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus atstovės Irena Daubarienė ir Zenaida Pikiotienė. TVAV pirmininkas Paulius Auryla taip pat Padėkos raštais apdovanojo visus kuopų globėjus, savo tikėjimą liudijančius ir taip įprasminančius savo gyvenimą.

Ateitininkai, davę įžodį, išrinko naująją Telšių vyskupijos ateitininkų valdybą. Jos atstovai – Paulius Auryla, Kristina Černis, Leila Morūzaitienė, Jurgita Raudytė, Janina Šalkauskytė ir Dvasios vadas kan. Domas Gatautas.

Jurgita Paulauskaitė