Respublikinė olimpiada Rietave @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Respublikinė olimpiada Rietave

Kategorija: Informacija

Š. m. kovo 8 d. dvi gimnazistų komandos, lydimos lietuvių kalbos mokytojų Gintos Šapalienės ir Andželos Valuckienės, vyko į Rietavo Lauryno Ivinskio gimnaziją. Ten dalyvavo Lietuvių kalbos VI komandinėje olimpiadoje, skirtoje kalbininko Andriaus Ašmanto žymeniui laimėti.

Olimpiadoje I-II klasių „Džiugo“ gimnazistams atstovavo II a klasės mokiniai: Svaja Vakarė Milašiūtė, Melita Navickytė, Eva Venckutė, Dovydas Lukšas ir Dovydas Dužinskas. Vyresniųjų komandą sudarė III a klasės mokinės Kamilė Bunikytė, Samanta Miniotaitė ir Mantė Urbonavičiūtė bei IV a klasės gimnazistai Kornelija Dagytė ir Jonas Jegorovas. Olimpiados dalyviai sprendė įvairias kalbines užduotis, susijusias su gramatikos, sintaksės ir leksikologijos žiniomis. Užduotis paruošė Klaipėdos universiteto kalbininkai. Tuo metu mokytojos klausė profesoriaus Albino Drukteinio paskaitos apie „Praktinę bendrinės kalbos gramatiką“.

Olimpiados dalyvius sveikino ir apdovanojo Rietavo meras, Klaipėdos universiteto dėstytojai bei kalbininko Andriaus Ašmanto sūnus, technikos mokslų daktaras Leonas Vaidotas Ašmantas su šeima.

Labai džiaugiamės mūsų gimnazistų dalyvavimu olimpiadoje. Dėkojame ir gimnazijos direktoriui, kuris pasirūpino, kad „džiugiečiai“ saugiai ir patogiai nuvyktų į Rietavą.

Lietuvių kalbos mokytojos