Paskaitos lytiškumui ugdyti @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paskaitos lytiškumui ugdyti

Kategorija: Renginiai

Š. m. sausio 8 dieną mūsų gimnazijos skaitykloje vyko paskaitos lytiškumo ugdymo tema „Lytiškai plintančių infekcijų ir neplanuoto nėštumo prevencija“ pagal Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrąją programą. Paskaitas inicijavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, o jas skaitė  lektorė Gintarė Razulevičiūtė.

Viešnia paskaitas organizavo atskirai kiekvienai gimnazijos trečiokų ir ketvirtokų klasei. Lektorė kalbėjo apie vertybes ir nuostatas, kurios sąlygoja gyvenimo būdo pasirinkimą. Taip pat pasakojo apie asmenines ribas, intymumo santykius, atsakomybę ir įsipareigojimus. Lektorė aptarė ankstyvus lytinius santykius fiziniu, psichologiniu, socialiniu aspektu bei jų pasekmes, kontraceptines priemones ir jų poveikio supratimą.  Viešnia kalbėjo apie lytiškai plintančias infekcijas ir jų prevenciją, apie krizinį nėštumą ir  pagalbos galimybes, apie nėštumo nutraukimą ir jo poveikį sveikatai bei tarpasmeniniams santykiams.

Per paskaitas suteiktos žinios padės mokiniams ugdyti atsakomybę  už savo elgseną ir jos pasekmes, kurti brandžius tarpasmeninius santykius. Gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas ir paskaitų dalyviai dėkoja Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui  už galimybę gauti naujos informacijos aktualiomis temomis.

                Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė