Integruota pamoka Telšių ješivoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruota pamoka Telšių ješivoje

Kategorija: Informacija

Š. m. balandžio 16 d. mūsų gimnazistai iš II a, b, c klasių dalyvavo integruotoje istorijos ir lietuvių literatūros pamokoje apie Lietuvos partizaninį karą pagal „Laisvės kovų istorijos programą“. Užsiėmimas vyko Telšių ješivoje ir jo organizatorė – buvusi mūsų gimnazijos mokinė, dabar muziejaus „Alka“ darbuotoja Donata Kazlauskienė. Mokinius į ješivą lydėjo mokytojos N. Laukaitienė ir A. Valuckienė. 

Gimnazistai išklausė, kaip buvo sukurtas filmas „Dievo krėslas“, sužinojo, su kokiais sunkumais ir iššūkiais susidūrė filmo kūrėjai. Tada pažiūrėjo patį filmą, kuris pristatomas kaip meninė inscenizacija – edukacinė dokumentika. Filmas pasakoja apie pokario kovas Žemaitijoje, apie Dievo Krėslo miške įsikūrusią Žemaičių apygardos Šatrijos rinktinės Žarėnų kuopos partizanų, vadovaujamų Edmundo Rekašiaus-Lakūno, stovyklą. Filmo kūrėjai rėmėsi telšiškių brolių Alfredo ir Romualdo Jonušų 2016 metų pavasarį Dievo Krėslo miške rastais partizanų dokumentais ir kovų liudininko, ryšininko Adomo Gedvilo – Adzio atsiminimais. Po filmo mokiniai pasidalijo įspūdžiais, o grįžę į gimnaziją parašė filmo recenziją.

Tikimės, kad ši integruota lietuvių literatūros ir istorijos pamoka netradicinėje erdvėje padės gimnazistams geriau suprasti sudėtingą pokario laikotarpį Lietuvoje.

Organizatoriai