Sveikatinimo renginys @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Sveikatinimo renginys

Kategorija: Renginiai

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) iniciatyva gegužės 5-ąją minima Pasaulinė rankų higienos diena. Šiemet šios dienos šūkis – ,,Imkimės veiksmų kartu. Saugokime gyvybes – plaukime rankas“.

Pasaulinę rankų higienos dieną paminėjo ir mūsų gimnazija. Gegužės 10 dieną į rengin buvo sukviestos pirmųjų gimnazijos klasių mokinių komandos, kurias sudarė po penkis dalyvius. Renginio tikslas – gerinti mokinių rankų higienos įgūdžius, kurie sumažina užkrečiamųjų ligų riziką ir skatinti rūpintis savo sveikata. Mokiniai varžėsi ,,Kahoot“ žaidime, kurį sudarė  15 klausimų, atliko komandines užduotis, taip įtvirtindami savo žinias  apie rankų higieną. Dalyviai buvo aktyvūs,  puikiai nusiteikę. Daugiausiai taškų surinko Ia klasės mokinių komanda, kuri apdovanota Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro prizais.

Renginyje buvo priminta, kad rankos yra vienas svarbiausių rizikos veiksnių, pernešant mikroorganizmus nuo vieno asmens kitam. Todėl tinkama rankų higiena yra racionali ir pigiausia prevencijos priemonė, padedanti apsaugoti save ir kitus nuo infekcijų, kurios plinta kontaktiniu būdu. Gimnazistams buvo naudinga šią informaciją įtvirtinti.  

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė