„Raštingiausias gimnazistas 2023“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Raštingiausias gimnazistas 2023“

Kategorija: Renginiai

Vasarį, minėdami Gimtosios kalbos dieną, visi „Džiugo“ gimnazistai dalyvavo konkurso „Raštingiausias gimnazistas 2023“ mokykliniame etape. I ir II klasių mokiniai rašė diktantą „Asmeninė pergalė“, o III ir IV klasių mokiniai – diktantą „Kodėl svarbu pažinti save?“. Abu diktantų tekstai ne tik tikrino gimnazistų raštingumo įgūdžius, bet ir mokė pagarbos gimtajai kalbai. Lietuvių kalbos mokytojos ištaisė ir įvertino konkurso darbus bei išrinko raštingiausius „Džiugo“ mokinius.

I vieta skirta mokiniams, gavusiems 10 balų, – tai Dovydas Lukšas ir Melita Navickytė iš Ia klasės, Kornelija Noreikaitė iš Ic klasės, Viltė Virmauskaitė iš IIb klasės, Kornelija Dagytė ir Eva Mažeikaitė iš IIIa klasės, Kamilė Vozgirdaitė iš IVd klasės.

II vietą laimėjo gimnazistai, surinkę 9 balus. Tai Gabija Čiteikytė iš Ic klasės, Vaiva Birbalaitė ir Julija Dargytė bei Mantė Urbonavičiūtė iš IIa klasės, Gabrielė Balbošiovaitė iš IIb klasės, Kajus Lipskis iš IIc klasės, Armina Burbaitė iš IIe klasės, Jolita Venskutė iš IIIb klasės, Kamilė Vaitkutė iš IVa klasės, Kornelija Kačenauskaitė iš IVc klasės.

III vieta dalinasi mokiniai, gavę 8 balus: Kamilė Juknytė (Ia), Kamilė Bunikytė (IIa), Justin Butvydas (IIa), Vakaris Kazragys (IIa), Samanta Miniotaitė (IIa), Gabija Puplauskaitė (IIa), Laura Radžiūtė (IIa), Vilius Rimkus (IIa), Emilija Eirošiūtė (IIe), Brigita Sankauskaitė (IIIa), Toma Servaitė (IIIa), Kamilė Sutkutė (IIIa), Enrika Bacytė (IIIa), Jonas Jegorovas (IIIa), Viktorija Juškaitė (IIIa), Gabija Mickutė (IIIa), Lidija Bagdonaitė (IVa), Ieva Ramančauskaitė (IVa), Emilė Skabickaitė (IVb), Andželika Terasaitė (IVb), Toma Vaitkutė (IVc), Domantas Rimkus (IVc), Ema Grumbliauskytė (IVd).

Nuoširdžiai sveikiname visus nugalėtojus ir labai džiaugiamės, kad gimnazijoje mokosi toks didelis būrys raštingų mokinių. I vietos nugalėtojai atstovaus gimnazijai rajono konkurse, kuris vyks balandžio mėn.

Organizatoriai