Pasaulinės sveikatos dienos minėjimas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pasaulinės sveikatos dienos minėjimas

Kategorija: Renginiai

Balandžio 7-oji – Pasaulinė sveikatos diena. Šią dieną visame pasaulyje diskutuojama apie visuomenės sveikatos problemas, skatinama žmones pagalvoti apie savo sveikatą ir priimti sprendimą gyventi sveikiau. Mokslininkų įrodyta: jei daugiau dėmesio būtų skirta sau (dienos režimui, mitybai, fiziniam aktyvumui, emocinei sveikatai) ir atsisakyta žalingų įpročių, tai daugelio ligų būtų galima išvengti ar pristabdyti jų plitimą.

Sveikatos diena paminėta ir mūsų gimnazijoje. Renginį inicijavo gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, o jį organizavo gimnazijos prezidentūros nariai su visuomenės sveikatos specialiste. Renginio tikslas – skatinti mokinius ugdyti sąmoningą požiūrį į sveikatą ir suvokti pagrindinius sveikos gyvensenos principus. Penktadienį per ilgąją pertrauką visi gimnazistai galėjo pasitikrinti  savo žinias apie sveikatą ir laimėti įvairių  prizų,  kuriuos skyrė Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Džiugu, kad mokiniai aktyviai dalyvavo renginyje Sveikatos dienai paminėti, noriai atsakinėjo į klausimus ir ieškojo tinkamų sprendimų. Visi renginio dalyviai sutarė, kad gera sveikata – didžiausias malonumas.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė