Pasaulinės AIDS dienos paminėjimas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pasaulinės AIDS dienos paminėjimas

Kategorija: Informacija

Kasmet  gruodžio 1-ąją minima Pasaulinė AIDS diena. 1988 metais šią dieną inicijavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Pagal PSO duomenis, nors per pastaruosius dešimtmečius buvo pasiekta didelė pažanga kovoje su AIDS, tačiau ŽIV pandemija vis dar kelia grėsmę pasauliui. Pasaulinės AIDS dienos paminėjimo tikslas – suteikti mokiniams tikslių, aiškių, konkrečių žinių apie egzistuojančią AIDS problemą, apie žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo plitimo būdus, prevenciją.

Šiemet šią dieną gimnazijoje vienuoliktokai paminėjo drauge su klasės vadove Vilma Žutautiene ir visuomenės sveikatos specialiste, vykdančia sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė. Dalyviai kalbėjo apie ŽIV, AIDS prevenciją, dalyvavo protmūšyje, kur mokiniai,  susiskirstę į komandas, varžėsi, kas greičiau atsakys į klausimus apie žmogaus imunodeficito virusą, jo plitimo būdus, prevenciją, gydymą, mokslo naujienas apie ŽIV ir AIDS. Geriausias žinias parodžiusi mokinių komanda gavo rašiklius su Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro  logotipu.

Gauta informacija ir žinios mokiniams padės suprasti, kad jų sprendimai ir pasirinkimai gali daryti įtaką įvairiems jų sveikatos aspektams, kad savo sprendimų negrįstų svetimomis vertybėmis, lengvai nepasiduotų kitų įtakai ir išvengtų  beprasmių, sveikatai kenkiančių poelgių.

Dalia Sarakauskienė