Knygos pristatymas bibliotekoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Knygos pristatymas bibliotekoje

Kategorija: Renginiai

Gausus ,,Džiugo“ gimnazijos Ia ir IIa klasių  mokinių būrys su lietuvių kalbos mokytojomis gegužės 26 d. susirinko Telšių viešojoje bibliotekoje į rašytojos, režisierės Eglės Gudonytės knygos ,,Karta nuo Sibiro“ pristatymą.

Popietė prasidėjo labai jautria ir visų gerai žinoma daina ,,Stoviu aš parimusi“, kurią atliko Telšių senelių namų dainininkai.  Po to pati autorė Eglė Gudonytė papasakojo savo motinos tremties istoriją, atsakydama į klausimą „Ar toli Sibiras?“ Taip pat autorė pasidalino savo įspūdžiais iš dviejų kelionių po Sibirą, į tas vietas, kur tremtyje prabėgo jos motinos vaikystė. Rašytoja teigė, kad knyga gimė pati savaime, „ji neišmąstyta ir nesuplanuota, lygiai kaip žolė pavasarį“. Vėliau Telšių Žemaitės dramos teatro aktoriai jausmingai perskaitė kelias ištraukas iš knygos, labai veriančias širdį. Knygos pristatymas užbaigtas dainomis, kurias dainavo visi renginio dalyviai.

Tai buvo naudingai ir prasmingai praleista popietė kartu su kelių kartų atstovais prisimenant skaudžią mūsų tautos istoriją. Mūsų gimnazijos direktoriaus iniciatyva buvo nupirktos kelios knygos „Karta nuo Sibiro“, kurias turi lietuvių kalbos mokytojos ir pasiūlys perskaityti mokiniams.

Samanta