Integruotos pamokos netradicinėje erdvėje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruotos pamokos netradicinėje erdvėje

Kategorija: Renginiai

Birželio 8 dieną Ia ir Ib klasių mokiniai, lydimi mokytojų Zitos Mikutienės, Astos Ruikienės ir Andželos Valuckienės, vyko į ekskursiją integruojant lietuvių literatūros ir gamtos mokslų bei karjeros planavimo pamokas.

Ekskursijos dalyviai lankėsi naftos perdirbimo įmonėje „Mažeikių nafta“ ir išklausę instruktažą bei peržiūrėję vaizdinę medžiagą apvažiavo ir vaikščiojo po milžinišką įmonės teritoriją, apžiūrėjo vandens valymo įrenginius, išklausė gidės pasakojimą. Kadangi įmonėje griežtai žiūrima darbo saugos, mokiniai turėjo vilkėti specialią aprangą ir naudotis elektroninėmis kortelėmis.  Pavaišinti saldainiais ir gaiviaisiais gėrimais, gal net įtikinti po mokyklos baigimo kreiptis dėl darbo į „Mažeikių naftą“, mokiniai pratęsė ekskursiją po Žemaitiją – nuvyko į rašytojos Žemaitės muziejų Bukantėje, Plungės raj. Ekskursijos dalyvius pasitikusi gidė įdomiai pristatė rašytojos Žemaitės biografiją, aprodė asmeninius rašytojos daiktus, pavedžiojo po dvarelį. Naudojantis Kultūros pasu mokiniams buvo užsakytas edukacinis užsiėmimas „Rašymas žąsies plunksna“.

Išbandę įvairias veiklas, pilni įspūdžių, naujų žinių ir geros nuotaikos gimnazistai dėkojo už ekskursiją – įdomesnę ir įtaigesnę mokymosi galimybę.

Organizatoriai