„Džiugo“ gimnazistai – skaitymo maratone @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazistai – skaitymo maratone

Kategorija: Renginiai

Balandžio 21 dieną  1c ir 1d klasių mokiniai su lietuvių kalbos mokytojomis Aušra Ramančauskiene ir Asta Ruikiene buvo pakviesti dalyvauti skaitymo maratone ,,Ievos Simonaitytės pėdomis per Klaipėdos kraštą”. Šis maratonas buvo skirtas paminėti Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui, taip pat pernai paminėtos šio krašto rašytojos Ievos Simonaitytės 125 gimimo metinėms ir Pasaulinei knygos dienai, kurią minėjome balandžio 23 dieną. Šio skaitymo maratono, vykusio jau penktąjį kartą, organizatorė – kalbos tvarkytoja Birutė Žulkutė.

„Džiugo“ gimnazistai Telšių rajono savivaldybės Didžiojoje salėje, sėdėdami prie stalo su mikrofonu, skaitė ištraukas iš Ievos Simonaitytės knygos „O buvo taip“. Renginio tikslas – pasimėgauti ir pajusti garsaus skaitymo malonumą. Įdomu tai, kad šis renginys buvo transliuojamas tiesiogiai. Įrašas yra išsaugotas, todėl galima jį pažiūrėti Telšių rajono savivaldybės svetainėje. Skaitymo maratone dalyvavo ir vaikai, ir paaugliai, ir suaugusieji.

Mokiniai, dalyvavę skaitymo maratone, skirtame žymiai Klaipėdos krašto rašytojai, gavo prasmingos informacijos ir naudingos skaitymo patirties viešojoje erdvėje.

Kornelija Noreikaitė, 1c klasės mokinė