Būrelio „eTwinning projektai“ naujienos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Būrelio „eTwinning projektai“ naujienos

Kategorija: Informacija

2022-2023 mokslo metai būreliui buvo turtingi, nes atlikta daug projektinių veiklų. Užbaigtas Erasmus+ projektas „Pėdsakai Europoje“, už projektinį-komandinį darbą gimnazija įvertinta „eTwinning mokykla“ ženkleliu.

Kartu su būrelio „eTwinning projektai“ nariais dalyvavome dar dviejuose tarptautiniuose projektuose.  Projekte „Europa dėžutėje“, kur kartu su partneriais iš Čekijos, Graikijos, Turkijos ir Prancūzijos dalinomės užkoduotomis užduotimis apie savo šalis, siuntėme jas partneriams ir sprendėme jų rebusus – buvo labai smagu. 2022 metų gruodžio mėnesį sulaukėme kvietimo ir kartu su IIc klase nusprendėme išbandyti jėgas eTwinning projekte „Skaitmeninis raštingumas mokantis anglų kalbos“ (Digital Literacy in ELT“). Bendradarbiaudami su mokiniais iš Italijos, Rumunijos, Serbijos ir Turkijos, atlikome daug įdomių ir įtraukiančių interaktyvių užduočių. Gruodį kūrėme logotipus ir plakatus su Canva programa, sausį ruošėme pristatymus apie savo šalių tradicijas, nuotolinių susitikimų metu tarptautinėse komandose kūrėme komiksų knygelę apie gyvenimą 2050 -aisiais metais. Vasaris buvo skirtas saugaus elgesio internete veikloms: eiliavome eilėraštį, bendradarbiavome su partneriais ir sukūrėme internetinę knygą apie saugų elgesį interaktyvioje erdvėje, taip pat sugalvojome interaktyvių užduočių, kurios bus naudojamos per anglų kalbos pamokas. Kovo mėnesio veiklos buvo skirtos demokratijos temai nagrinėti: kartu su partneriais nagrinėjome, kas tai yra demokratija, kokiose gyvenimo situacijose ją atpažįstame, ir sukūrėme trumpą filmuką, kaip sustabdyti patyčias prieš moteris. Balandis buvo dedikuotas aplinkos apsaugos ir tvarumo temoms: 8 tarptautinės komandos gilinosi į skirtingas temas, su Canva programa sukurtas bendras internetinis laikraštis. Šiuo metu vyksta projekto veiklų vertinimas, įsivertinimas ir aptarimas.

Projektai mus moko bendradarbiauti, komunikuoti anglų kalba realiame gyvenime, lavina mūsų kūrybiškumą, tobulina IT įgūdžius, lavina kritinį mąstymą. Tai puikus būdas susipažinti su kitų šalių bendraamžiais.

Indrė Benikienė, būrelio „eTwinning projektai“ vadovė, anglų kalbos mokytoja