Sveikatinimo paskaitos gimnazistams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Sveikatinimo paskaitos gimnazistams

Kategorija: Renginiai

Š. m. balandžio 11 d. „Džiugo“ gimnazijos skaitykloje vyko paskaitos „Psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencija“ Ib, c, d, e  ir  IId klasių mokiniams. Paskaitų lektorė – visuomenės sveikatos specialistė-priklausomybių konsultantė Gintarė Razulevičiūtė.

Lektorė įtaigiai kalbėjo apie pavojingą kelią nuo pabandymo iki priklausomybės, apie psichiką veikiančių medžiagų poveikį sveikatai, apie žalingų įpročių pasekmes tolesniems gyvenimo pasirinkimams. Viešnia mokiniams akcentavo, kad pavojingiausios priklausomybės yra alkoholis, rūkymas, narkotikai, azartiniai lošimai, maistas, kompiuteriniai žaidimai, internetas ir socialinė medija. Lektorė patarė gimnazistams, kad jokiu būdu savo nesėkmių neskandintų šiomis priklausomybėmis, nes žmonės, vartojantys narkotikus, praranda savikontrolę, o psichoaktyvios medžiagos tik laikinai suteikia apgaulingą laimės pojūtį. Lektorė pabrėžė, jog gebėjimas atsisakyti rodo ne žmogaus silpnumą, o stiprybę. Viešnia pateikė  mokiniams realių gyvenimiškų pavyzdžių, susijusių su priklausomybių žala sveikatai.

Šios paskaitos – tai dalis veiklos, vykdomos įgyvendinant Visuomenės sveikatos biuro projektą „Sveikatos netolygumų mažinimas Telšių rajone, vykdant traumų ir nelaimingų atsitikimų profilaktiką“. Jos padės mokiniams suprasti, jog svaigiųjų medžiagų vartojimas yra draudžiamas.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė