Pirmosios pagalbos mokymai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pirmosios pagalbos mokymai

Kategorija: Informacija

Š. m. lapkričio 8 dieną „Džiugo“ gimnazijos mokytojai dalyvavo Pirmosios pagalbos mokymuose, kurie vyko gimnazijos skaitykloje. Mokymus organizavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Loreta Kubilienė.

Per mokymus gimnazijos mokytojai išklausė lektorės paskaitą ir atnaujino žinias. Visi suprantame, kad žinojimas, kaip teikti pirmąją pagalbą nelaimės atveju, padės likti šaltakraujiškiems, apsispręsti, ką reikia daryti, ir efektyviai suteikti pagalbą, kol atvyks medikai, ar net kam nors išgelbėti gyvybę. Taip pat mokytojai atliko praktines užduotis, tokias kaip pradinį gaivinimą ant manekeno, defibriliatoriaus prijungimą prie nukentėjusiojo, Heimlicho metodą užspringus, turniketo uždėjimą. Paaiškino, kaip suteikti pirmąją pagalbą traumų ir ūminių būklių atvejais: netekus sąmonės, esant traukuliams, kraujavimui, kaulų lūžiams, nudegimams, bendram kūno sušalimui, įkandimams ir įgėlimams, anafilaksiniam šokui, apsinuodijimui ir ištikus kitiems nelaimingiems atsitikimams ir traumoms. Lektorė priminė, kad namie reikia turėti pirmosios pagalbos vaistinėlę, kurioje būtų lengvai atpažįstami reikmenys. Be to, reguliariai ją patikrinti, ar nesibaigęs priemonių galiojimo laikas, o pasibaigus papildyti naujomis.

Sveikatos biuro specialistė L. Kubilienė per mokymus mokytojams suteikė vertingų žinių ir praktinių įgūdžių, atsakė į pateiktus klausimus. Gimnazijos mokytojai dėkingi už puikius mokymus.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė