Paskaitos vaikinams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paskaitos vaikinams

Kategorija: Informacija

Š. m. spalio 26 d. gimnazijos skaitykloje I klasių vaikinams vyko paskaitos lytiškumo tema pagal Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrąją programą. Jas inicijavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, o jas skaitė lektorius Julius Mažonas.

Per paskaitas lektorius kalbėjo apie kūno unikalumo pripažinimą bei apie vyro sampratą, kuri nuolatos kito priklausomai nuo kultūros bei istorinio laikotarpio. Jis pabrėžė vyro pareigas gyvenime ir šeimoje, aptarė vyro ir moters santykius bei gebėjimą atskirti tokius dalykus kaip draugystė ir susižavėjimas, įsimylėjimas ir meilė. Lektorius kalbėjo apie ankstyvų lytinių santykių ir lytiškai plintančių ligų prevenciją, asmens higieną. J. Mažonas akcentavo, kad pateikiamos žinios šia tema yra paremtos konkrečių autorių paskaitomis, straipsniais, knygų informacija, įvairių tyrimų statistiniais duomenimis. Paskaitas lektorius baigė atsakydamas į užduotus klausimus.

Paskaitos vaikinams suteikė informacijos, kuri svarbi ir naudinga bandant suprasti savo fiziologinius ir psichologinius ypatumus. Visi dalyviai pritarė lektoriui, kad savo kūną reikia priimti tokį, koks jis yra, išmokti jį mylėti ir prižiūrėti.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos  priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė