Literatūrinis Anykščių kraštas trečiokams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Literatūrinis Anykščių kraštas trečiokams

Kategorija: Informacija

Birželio 1 dieną mes, gimnazijos trečiokai, lydimi lietuvių kalbos mokytojų,  vykome į kultūrinę pažintinę ekskursiją į Anykščių kraštą.

Pirmiausiai sustojome pačiuose Anykščiuose ir dalyvavome poeto Antano Baranausko ir rašytojo Antano Vienuolio memorialinio muziejaus organizuojamuose edukaciniuose užsiėmimuose ,,Be jo gal ir mūsų nebūtų buvę“ ir ,,Rašytojas cenzūros gniaužtuose“. Apžiūrėjome A. Baranausko klėtelę bei sužinojome apie poeto indėlį į Lietuvos kultūrą. Taip pat išgirdome apie  A. Vienuolio gyvenimą sovietinėje Lietuvoje. Kartu aplankėme unikalią Stanislovo Petraškos akmens tapybos parodą.

Dar buvome nuvykę į Anykščių siaurojo geležinkelio muziejų, kur charizmatiškas gidas Raimondas, geležinkelio stoties viršininkas, papasakojo istorijų apie „siauruką“, aprodė senovinių automobilių parodą. Drąsiausi gimnazistai išbandė važiavimą drezina.

Nepraleidome progos aplankyti lietuvių literatūros klasiko Jono Biliūno tėviškę Niūronyse, galėjome pamatyti, kur gyveno jo novelėse aprašyti veikėjai. Taip pat pagerbėme rašytojo atminimą įkopę į Liūdiškių piliakalnį – ,,Laimės žiburį“. Vėliau stabtelėjome prie Puntuko akmens ir grožėjomės Šventosios pakrantėmis eidami Anykščių šilelio medžių lajų taku.

Mes, trečiokai, grįžome namo pilni įspūdžių, geros nuotaikos ir pagilinę lietuvių literatūros žinias. 😉

IIIb klasės mokinė Goda Dambrauskaitė