Kovo renginys „Džiugo“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kovo renginys „Džiugo“ gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

Šių metų kovo 10 dieną  Telšių ,,Džiugo” gimnazijoje vyko gražus Kovo 11-osios minėjimas ir paramos Ukrainai koncertas, inicijuotas gimnazijos mokinių prezidentūros.

Tą kovo ketvirtadienį visų klasių gimnazistai susikaupę rišo kaspinėlius su Ukrainos vėliavos spalvomis ant pušies prie pagrindinio įėjimo į gimnaziją. Po 4 pamokų vidiniame gimnazijos kiemelyje per iškilmingą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos šventę buvo apdovanoti pilietiškiausi gimnazistai, kurie garsina mokyklos vardą ir visuomeniškai padeda Lietuvai ir jos gyventojams. Mokinių prezidentūros atstovai paskatino visus dalyvius būti aktyvius ir atsakingus bei paremti Ukrainos žmones, šiuo metu kovojančius už savo laisvę, prisidedant tiek dvasine, tiek finansine parama. Per renginį ir mokiniai, ir mokytojai į aukų dėžutę dėjo savo skirtą paramą. Mokinės Kamilė Vaitkutė, Brigita Sankauskaitė ir Lukrecija Sabaliauskaitė dainavo lietuviškas ir ukrainietiškas dainas pagerbdamos tuos, kurie kovojo už Lietuvos laisvę, ir tuos, kurie dabar kaunasi dėl tėvynės Ukrainoje.

Džiugu pranešti, jog ,,Džiugo” gimnazijos bendruomenė Ukrainai paaukojo daugiau kaip 1000 eurų, kuriuos gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas pervedė į nevyriausybinės organizacijos VšĮ „Mėlyna ir geltona“ sąskaitą.

Visi esame Žemės vaikai, todėl padėkime vieni kitiems sunkiu metu ir kartu švęsime laisvę ir taiką!

Gimnazijos mokinių prezidentūra