Filmas „Dievo Krėslas“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Filmas „Dievo Krėslas“

Kategorija: Informacija

Š. m. lapkričio 23 d. visi IV klasių mokiniai su lietuvių kalbos mokytojomis Asta Ruikiene, Aušra Ramančauskiene, Ginta Šapaliene ir Andžela Valuckienė lankėsi Telšių ješivoje ir žiūrėjo filmą „Dievo Krėslas“, kurį jo kūrėjai pristato kaip meninę inscenizaciją – edukacinę dokumentiką. Filmas pasakoja apie pokario kovas Žemaitijoje, apie Dievo Krėslo miške įsikūrusią Žemaičių apygardos Šatrijos rinktinės Žarėnų kuopos partizanų, vadovaujamų Edmundo Rekašiaus-Lakūno, stovyklą. Filmo kūrėjai rėmėsi telšiškių brolių Alfredo ir Romualdo Jonušų 2016 metų pavasarį Dievo Krėslo miške rastais partizanų dokumentais ir kovų liudininko, ryšininko Adomo Gedvilo – Adzio atsiminimais.

„Džiugiečiams“ labai smagu buvo sužinoti, kad viena iš filmo sumanytojų ir kūrėjų Donata Kazlauskienė yra buvusi mūsų gimnazijos mokinė ir prezidentė. Ji papasakojo mokiniams apie filmo kūrimo sunkumus, paragino būti aktyviais savo valstybės piliečiais.

Tikimės, kad ši integruota lietuvių literatūros ir istorijos pamoka netradicinėje erdvėje padės gimnazistams geriau suprasti sudėtingą pokario laikotarpį Lietuvoje ir giliau perskaityti bei apmąstyti partizanų poeziją. Dėkojame pavaduotojai Janinai Šalkauskytei už pagalbą organizuojant šią pamoką.

Organizatoriai