Edukacinis užsiėmimas gimnazistams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Edukacinis užsiėmimas gimnazistams

Kategorija: Informacija

Š. m. birželio 8 d. „Džiugo“ gimnazijos mokiniai dalyvavo įdomiose veiklose, kur aiškinosi apie saugos diržų būtinumą. Gimnazistai išbandė saugos diržų įrenginius, kurie imitavo automobilio apsivertimą ir susidūrimą. Sėdėdami juose, galėjo patirti, ką jaučia žmogus, patekęs į avariją, automobiliui verčiantis arba trenkiantis į kliūtį. Mokiniai įsitikino, kad tokiu atveju saugos diržai yra nepakeičiami, nes vairuotojas ar keleivis išlieka savo vietoje ant automobilio sėdynės ir greitį praranda kartu su automobiliu.

Atlikti tyrimai rodo, kad saugos diržai 3-4 kartus sumažina mirtinos traumos tikimybę. Statistika teigia, kad asmenys, važiavę be saugos diržų, dažniausiai patyria sunkias galvos, krūtinės ląstos traumas. Gimnazistams buvo akcentuota, kad saugos diržai turi būti teisingai užsegti juosiant per petį ir per juosmenį arba kaip numatė transporto priemonės gamintojas.

Šią labai reikalingą mokomąją veiklą gimnazistams organizavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, finansuodamas iš vykdomo projekto „Sveikatos netolygumų mažinimas Telšių rajone, vykdant traumų ir nelaimingų atsitikimų profilaktiką“. Gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas ir mokiniai dėkingi už edukacinį užsiėmimą, kur priminta apie saugos diržų reikalingumą.

  Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė