Edukacinė išvyka į Kauną @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Edukacinė išvyka į Kauną

Kategorija: Informacija

Gruodžio 14 dieną mums, gimnazijos dvyliktokams, buvo organizuota edukacinė išvyka į Kauną. Pasisveikinę su gražuole Rotušės aikštės eglute, atidavę pagarbą klasikui Maironiui,  pradėjome edukacinę programą. Susitikome su kunigų seminarijos rektoriumi R. Norkumi, Šv. Trejybės bažnyčioje klausėmės paskaitos – liudijimo apie dvasininko kelią.

Vėliau edukacinė programa tęsė pradėtą mintį apie dvasininkų indėlį į lietuvių literatūrą ugdant tautinį charakterį. Susipažinome su „Vaižganto portretu“ ir  „Išmanyk Maironį“ edukacijomis. Kad geriau suprastume tarpukario literatūrą, būtinos istorijos žinios. Todėl buvo integruota ir istorijos edukacinė programa („Kas tas prezidentas?“ ir „Romantika tarpukariu“), kuri leido laisvai vaikščioti prezidentų rezidencijoje, ieškant atsakymų į pateiktus viktorinos klausimus, bei pajusti pokario romantiką laiškuose. Pavaduotojos J. Šalkauskytės sudarytas produktyvus edukacinės išvykos planas padėjo gyvai patirti tarpukario Lietuvos kultūrinio ir politinio gyvenimo dvasią. Ir tik pagrindinėje gatvėje atliekami remonto darbai grąžino  į šiandieną.

IV klasės mokiniai, vykę į Kauną, už kantrybę dėkoja mokytojoms A. Valuckienei, A. Ramančauskienei, A. Ruikienei, N. Laukaitienei, G. Šapalienei, už galimybę įdomiai ir naudingai pasinaudoti kultūros pasu direktoriaus pavaduotojai ugdymui J. Šalkauskytei, už finansinę pagalbą mokyklos direktoriui M. Sabaliauskui.  

IVe klasės mokinė Justė Valančiūtė