„Džiugo“ gimnazistai Varšuvoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazistai Varšuvoje

Kategorija: Informacija

 Į pramoginę pažintinę kelionę į Lenkijos sostinę Varšuvą sausio 14-15 d. išvyko mūsų gimnazijos 1-4 klasių mokinių grupė.

Pirmiausiai pasivaikščiojome po Varšuvos senamiestį, užsukome prie norus pildančio stebuklingo varpo ir F. Šopeno muzikos lydimi praėjome Karališkuoju traktu, neaplenkdami ir Prezidentūros. Po pažinties su miestu lankėmės viename moderniausių Europoje technologijų muziejuje – Koperniko mokslo centre. Juo kiekvienas smalsus gimnazistas buvo sužavėtas: čia nebuvo jokių gidų ar popierinių bukletų, privalėjome patys liesti, klausyti, ragauti, matyti. Čia mūsų laukė parodos „Žmogus ir aplinka“, „Šviesos zona“, „Judėjimas“, „Re: Generacija“, „Buzzz!”, „Civilizacijos šaknys“, „Robotų“ bei „Aukštosios įtampos“ teatrai. Žaisdami interaktyvius žaidimus mokiniai linksmai galėjo įsijausti į archeologų vaidmenį ir skaityti įrašus ant senovės civilizacijų statinių liekanų, į pasaulį pažvelgti gyvatės akimis, tapti virtualaus orkestro nariai, „groti“ įvairiausiais instrumentais, apčiuopti, kas vyksta žmogaus smegenyse, kai jis įsimyli, liūdi, klausosi muzikos ar priima sprendimus. Pamatė, kaip atrodo virusai ir bakterijos, pasiklausė ir pasimokė įvairiausių pasaulio kalbų, įsitikino optinių iliuzijų įtaigumu, „išgyveno“ Žemės drebėjimą ir išbandė fakyro lovą.

Po Koperniko mokslo centro dar mokiniai turėjo galimybę lankytis Kultūros ir mokslo rūmuose, kuriuos varšuviečiai vadina „Stalino pirštu“. Rūmuose įsikūrę teatrai, muziejai, kino ir koncertų salės. Liftu pakilome į 31-ąjį pastato aukštą. Čia įrengta apžvalgos aikštelė, iš kurios atsivėrė nuostabi Lenkijos sostinės panorama.

Kelionėje mokinius lydėjo ir gražiu mūsų gimnazistų elgesiu džiaugėsi  mokytojos Isidora Stonienė ir Fausta Sabaliauskienė.