Chemijos pamokos Žemės dienai paminėti @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Chemijos pamokos Žemės dienai paminėti

Kategorija: Renginiai

Kovo 20-ąją, minint Pasaulinę Žemės dieną, per chemijos pamokas mokiniai kalbėjo apie gamtos išsaugojimą, taršos mažinimą, ekologiją.

 Remdamiesi šių dienų aktualijomis, gimnazistai aptarė vienkartines kaukes, kokią žalą jos gali padaryti gamtai, jei teisingai nebus sutvarkytos. Šių vienkartinių kaukių negalima perdirbti, jas rekomenduojama tik deginti, kad būtų gauta nors šiokia tokia energetinė nauda. Pasak profesorės L. Česonienės, „Vienkartinės veido kaukės yra pagamintos iš polistereno, polikarbonato, politeleno, polipropileno ir tai yra ne austinės medžiagos, o plastikas, kuriam suirti reikia apie 450 – 500 m. Tai reiškia, kad tiek metų turėsime problemų, jei nebus ieškoma išeičių jau dabar“.

Per pamokas gimnazistai atliko įvairias veiklas:

1. Mėgino vienkartines kaukes ištirpinti įvairiuose tirpikliuose (spirite, acetone, rūgštyje, valiklyje) – kaukės netirpo nė viename šių tirpiklių.

2. Degino vienkartines kaukes – jos išsilydė.

3. Skaičiavo, kiek kilogramų atliekų susidarė per dvejus pandemijos metus (vienos klasės, jei naudojama tik viena kaukė per dieną).

Ir mokiniai padarė išvadą – reikia būti atsakingiems, nemėtyti bet kur panaudotų vienkartinių kaukių, tada mūsų aplinka bus švaresnė ir sveikesnė.

Chemijos mokytoja Z. Mikutienė