Atlygis – pažintinė kelionė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Atlygis – pažintinė kelionė

Kategorija: Informacija

Spalio 17–23 dienomis Lietuvoje vyko vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“ Šių metų tema buvo „Profesijos“. Ta proga spalio 20 d. Žemaitijos verslo centre vyko konferencija „Vokiečių kalba –  karjera“. Konferenciją organizavo aso­cia­ci­ja „Vo­kie­čių kal­bos ir kul­tū­ros drau­gų klu­bas“ kar­tu su dar 4 pro­jek­to par­tne­riais.

Paskatinti vokiečių kalbos mokytojos Reginos Vidrinskienės, konferencijoje dalyvavo ir du mūsų gimnazistai – IVb klasės mokinys Erikas Pikelis ir IVd klasės mokinė Ugnė Pagojutė. Pagal konferencijos nuostatas mokiniai turėjo susitikti su vokiečių kalbos  ambasadoriais, sužinoti apie jų profesijų ypatumus, kokio išsilavinimo reikia, norint įgyti tam tikrą profesiją, o svarbiausia pasidomėti, kokią įtaką vokiečių kalba turėjo jų profesijai, karjerai. Dalyviai turėjo paruošti pranešimus bei juos pristatyti konferencijoje.

Mūsų gimnazistai darbo vietoje aplankė Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoją Silvą Juknienę. Savo pristatyme Ugnė ir Erikas pasakojo, kad gydytoja S. Juknienė nuolat tobulina vokiečių kalbos žinias specialybės kursuose Vokietijoje, bendraudama su rėmėjais iš Vokietijos, keliaudama. Be to, ji yra puiki ir nuoširdi pašnekovė, paskatinusi mokinius dar labiau gilintis į vokiečių kalbos subtilybes, pabrėždama užsienio kalbos mokėjimo svarbą. Gimnazistai sako, kad, ruošdami pranešimą bei dalyvaudami konferencijoje, jie tobulino skait­me­ni­nių tech­no­lo­gi­jų val­dy­mo ir vie­šo­jo kal­bė­ji­mo ge­bė­ji­mus.

Už dalyvavimą konferencijoje visi dalyvavę mokiniai ir jiems padėję pasiruošti mokytojai buvo apdovanoti pažintine kelione į Šiaulius. Lapkričio 23 d. kelionės dalyviai apsilankė įmonėje Nord Robotics, Šilkografinės spaudos įmonėje „Laurema“, „Valerijono“ vaistinėje. Pažintiniuose profesinio veiklinimo vizituose mokiniai išgirdo apie grafikos dizainerio, buhalterio, kokybės kontrolieriaus, IT specialisto, logistikos vadovo, apskaitininko, spaudėjo, laboranto, vaistininko, dermatologo ir kitas profesijas. Lankydamiesi įmonėse dalyviai sužinojo apie robotizacijos reikšmę, pamatė ištisą technologinį procesą, kaip įvairios medžiagos virsta produktais, mėgavosi sveikuoliškais pietumis, netgi pasigamino lūpų balzamo pieštukų.

Kelionėje mokiniai patyrė daug įspūdžių, įgijo naujų žinių apie profesijas, džiaugėsi, kad už įdėtas pastangas ir darbą  gavo naudingą ir vertingą atlygį.

Vokiečių kalbos mokytoja R. Vidrinskienė.