Akcija „Vaisių ir daržovių nauda sveikatai“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Akcija „Vaisių ir daržovių nauda sveikatai“

Kategorija: Renginiai

Ruduo – vaisių ir daržovių metas. Visi suprantame, kad vaisių ir daržovių nauda žmogaus organizmui labai didelė, todėl valgyti juos reikia dažnai ir gausiai.

Pavyzdžiui, Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja vaisių ir daržovių per dieną suvalgyti vienam asmeniui bent 400 gramų. Valgydami rekomenduojamą kiekį vaisių ir daržovių mažinsime riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, virškinamojo trakto sutrikimais, kvėpavimo sutrikimais, osteoporoze, onkologinėmis ligomis ir kt. Taip pat svarbu, kad prisimintume, jog naudingiausia yra sezoninės daržovės ir vaisiai, o jų skonis ir kokybė – geriausia. Rekomenduojama valgyti ekologiškai užaugintus produktus.  Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui suteikia vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų ir kitų medžiagų, saugančių nuo ligų. Daržovėse ir vaisiuose esantis vanduo valo mūsų kūną – inkstus, šlapimo sistemą. Cukrus, esantis vaisiuose, yra reikalingas ir fizinį, ir ypač protinį darbą dirbantiems.

Rugsėjo 22 dieną  po keturių pamokų „Džiugo“ gimnazijoje buvo organizuota akcija ,,Vaisių ir daržovių nauda sveikatai“. Mokiniai, mokytojai, gimnazijos direktorius vaišinosi įvairiais vaisiais ir daržovėmis, diskutavo apie jų sudėtį ir savybes bei naudą sveikatai. Vaisių ir daržovių parūpino Telšių rajono  savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Visi akcijos dalyviai sutarė: jei valgysime kasdien vaisių ir daržovių – būsime sveiki bei energingi.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė