Judumo savaitė „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Judumo savaitė „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Rugsėjį Europoje kasmet organizuojama Judumo savaitė, kaip tvaraus judėjimo kampanija. Šiais metais Judumo savaitė vyko rugsėjo 16-22 dienomis ir jos tema „Judumas – be jokios taršos“. Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai, žmonių sveikatai bei skatinti gyventojus išsaugoti švarų orą. Judumo savaitės renginiai skatina gyventojus daugiau vaikščioti pėsčiomis, o ne važiuoti, pagal galimybę mašiną iškeisti į dviratį ar paspirtuką.

Judumo savaitę „Džiuge“ inicijavo gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, renginius organizavo fizinio ugdymo mokytoja Ilona Bičkienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė. Gimnazijos pirmokai atskiromis grupėmis ir kiekviena grupė jai paskirtu laiku stadione atliko mankštą, po to susipažino su Judumo savaitės istorija ir tikslais. Taip pat mokiniai, pritardami Judumo savaitės idėjoms ir svarbai, kiekvienas apibėgo po ratą stadione.

Visi pirmųjų klasių gimnazistai pritarė, kad judėjimas labai gerai veikia sveikatą ir nuotaiką, didina darbingumą ir kūrybiškumą. Ir kiekvienas sutiko, kad būti aktyviam reikia ne tik per Judumo savaitę.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė