„Snaigės“ stovykla „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Snaigės“ stovykla „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Prieš pat atostogas, spalio 25-26 dienomis, Telšių „Džiugo” gimnazijoje vyko ,,Snaigės‘‘ modelio prevencinė jaunimo stovykla. Prie Telšių prisidėjo ir Šiaulių skyriaus J. Janonio gimnazijos mokiniai bei atvyko dalyvių iš Plungės, Luokės, Kuršėnų ir net Klaipėdos! Džiaugiamės, jog didžioji dalis dalyvių buvo mūsų gimnazijos mokiniai.

Renginys startavo penktadienio vakarą, po pamokų. Vyko atidarymas, susipažinimas, užsiėmimai mažosiose grupelėse, smagūs žaidimai. Dalyviai buvo supažindinti su alkoholio, tabako, psichotropinių medžiagų žala organizmui bei vartojimo pasekmėmis. Po įtemptos dienos, kupinos diskusijų, dalyvių ir vadovų pasirodymų, sekė tradicinis žvakių vakaras. Kitos dienos rytą pradėjome šokiais tam, jog visi atsibustų, vėliau dalyviai su savo grupelėmis turėjo progą dalyvauti olimpiadoje. Prarėktais balsais ir plačiomis šypsenomis aktų salėje visų laukė liūdnoji dalis – atsisveikinimas. Laikas prabėgo greitai. Po stovyklos dalyviai vis dar dėkoja už šias neįprastai praleistas dienas.

Viso LJS ,,Žingsnis“ Telšių skyriaus vardu norėčiau padėkoti gimnazijos direktoriui Mindaugui Sabaliauskui už suteiktas patalpas, psichologei Isidorai Stonienei už bemiegę naktį ir mūsų skyriaus koordinavimą bei visiems dalyvavusiems stovykloje – be jūsų nebūtų mūsų.

Stovyklos direktorė Neringa Prušinskytė, IIIa kl.