Po literatūrinį Kauną @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Po literatūrinį Kauną

Kategorija: Informacija

Gruodžio šeštąją didelis būrys gimnazistų iš visų III gimnazijos klasių, lydimi lietuvių kalbos mokytojų A. Ruikienės, A. Ramančauskienės, R. Veitienės ir A. Valuckienės, išvyko į edukacinę ekskursiją – į netradicines pamokas Kauno literatūros muziejuose.

Pavaikščioję Kauno senamiestyje ir apžiūrėję kalėdinę eglę Rotušės aikštėje, mokiniai susirinko į Maironio lietuvių literatūros muziejų, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Maironio gyvenimo ir kūrybos takais“. Kita pamoka vyko Balio ir Vandos Sruogų name – muziejuje, kur rašytojas pagyveno tik porą metų iki karo pradžios ir kur gidės nuoširdžiai papasakojo „Dievų miško istoriją“. Vėliau ekskursantai dairėsi po Kauno priemiestį Palemoną, kur įkurtas S. Nėries memorialinis muziejus, ir po įdėmaus ekspozicijos apžiūrėjimo dalyvavo žaidime „Taip ir ne“, atsakydami į klausimus iš poetės gyvenimo bei kūrybos. Apibendrinant netradicines literatūros pamokas gimnazistai gavo namų darbų užduotis refleksijai. Po įtemptos darbo dienos mokiniai kelias valandas pailsėjo ir papramogavo Kauno prekybos ir laisvalaikio centre.

Tikimės, kad ši edukacinė ekskursija sudomino ir įtaigiai pristatė mokiniams mūsų tautos žymius rašytojus, padėjo geriau pažinti kūrėjų gyvenimo sąlygas bei kūrybos šaltinius, padarė jų kūrybą artimesnę ir suprantamesnę.

Organizatoriai