Pirmosios pagalbos mokymai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pirmosios pagalbos mokymai

Kategorija: Informacija

Spalio 1-ąją dieną gimnazijos mokytojams skaitykloje vyko pirmosios pagalbos mokymai. Juos vedė lektorius Oskaras Medzevičius.

Lektorius kalbėjo, kokia svarbi yra pirmoji pagalba nukentėjusiajam – laiku ir tinkamai ją suteikus galima išgelbėti gyvybę. Kiekvienas žmogus prireikus turėtų mokėti atlikti pradinį gaivinimą, nes kiekvienas gali susidurti su tokia kritine situacija, kai žmogų nedelsiant reikės gaivinti. Lektorius Oskaras Medzevičius demonstravo, kada ir kaip taisyklingai atlikti dirbtinį kvėpavimą ir krūtinės ląstos paspaudimus, parodė išorinio defibriliatoriaus veikimą ir panaudojimą, kalbėjo, ką privalu žinoti ir daryti užspringimo atveju, kaip stabdyti kraujavimą. Šiuose mokymuose mokytojai ant manekenų atnaujino pradinio gaivinimo įgūdžius, atliko Heimlicho metodą užspringimo atveju, panaudojo nukentėjusiajam defibriliatorių.

Pirmosios pagalbos mokymai padėjo įtvirtinti ne tik teorinius, bet ir praktinius gaivinimo įgūdžius ir buvo susiję su geromis emocijomis. Mokymus organizavo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė