„Obuolys vietoj cigaretės!“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Obuolys vietoj cigaretės!“

Kategorija: Informacija

Gegužės 31-oji yra Pasaulinė diena be tabako. Tradiciškai ši diena pažymima kartu su akcija „Obuolys vietoj cigaretės!“, kai visi rūkantys skatinami bent šią dieną nerūkyti ir pagalvoti apie savo sveikatą.

Gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas pakvietė visą „Džiugo“ bendruomenę prisidėti prie šios akcijos ir paragino sveikiau gyventi bei kasdien laikytis sveikos gyvensenos principų. Taip pat gimnazijoje vyko akcija „Obuolys vietoj cigaretės!“ ir buvo skatinama rūpintis sveikata bei iškeisti cigaretę į obuolį. Per akciją buvo kalbėta, kad metimas rūkyti yra pati efektyviausia priemonė, norint apsisaugoti nuo rūkymo sukeltų ligų, ir kad nėra nekenksmingų cigarečių ir nėra nė vienos žmogaus organizmo sistemos, kuriai nekenktų rūkymas. Akcijos dalyviai buvo vaišinami obuoliais, kurie tapo sveikos gyvensenos simboliu, ir buvo išdalinti lankstinukai, skirti Pasaulinei dienai be tabako. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė su socialine pedagoge Asta Lapinskiene mokinius informavo apie šios akcijos tikslą, ragino pasidalinti šių lankstinukų informacija su artimaisiais, pažįstamais ir draugais, kurie rūko, kad šie susimąstytų apie savo ir kitų sveikatą.

Mokiniai pritarė šios akcijos tikslui – apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo bei pasyvaus rūkymo sukeliamų pavojų.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė